Selecteer Pagina

Kap & Le Maire – Alles tot niets

Kap & Le Maire – Alles tot niets
Advertentie

Hans Kap (succesvol accordeonist en zanger van het Amsterdamse lied) en John Burgemeester (37 jaar actief als de Nederlands-talige zanger Le Maire en als tekstschrijver) verenigen zich in dit unieke autobiografische nummer. Hans Kap en John le Maire zijn oude rotten in het vak, die afzonderlijk meer dan 35 jaar muzikaal aan de weg timmeren in het ‘Amsterdamse’ circuit. Voor deze gelegenheid hebben ze besloten volledig uit onze comfort zone te stappen en samen deze track uit te brengen.

De twee mannen kennen ongeveer dezelfde levensloop, beiden gingen zij van Alles tot Niets. Le Maire lag zelf ooit letterlijk met een fles onder een brug. Tijdens de lockdown maakte hij gedurende de feestdagen een reportage over het leed in de horeca en bezocht hij ’s nachts, gewapend met bier en sigaretten, daklozen en verslaafden in de grote steden. Hier ontstond de basis van het nummer.
Een muzikale hoofdrol is weggelegd voor het accordeonspel van Kap die laat horen dat accordeon wel degelijk een blues-sausje over een lied kan gieten.

Met dank aan: MuziekPromotor