Selecteer Pagina

Anthony Fokkema – Huil niet om mij

Anthony Fokkema – Huil niet om mij
Advertentie

Anthony Fokkema gaf al vaker aan dat hij exact weet hoe hij het publiek met zijn liedjes kan vermaken. Met die kennis in pacht dook hij voor de studio van Paul Geudens in, om door deze muziektovenaar, een bewerking van het uit de jaren ’80 gedateerde lied ‘Huil niet om mij’ te laten produceren die zoals gewoonlijk bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt. Omdat Anthony het uitbrengen van een single als een visitekaartje ziet plaatst hij daar altijd twee tracks op. In dit geval gaat het om het nostalgische nummer ‘Heb ik jou verloren’. Beide nummers hebben het bekende Anthony Fokkema sausje en qua tekst raakt het de mensen.

Anthony: ‘Ik beleef momenteel enorm drukke tijden. Dat geldt voornamelijk voor mijn zangcarrière. Gelukkig kan ik daar goed mee omgaan en merkt niemand daar iets van. Mijn nieuwe single ‘Huil niet om mij’ zie ik als een toevalstreffer. Heel toevallig zag ik op Facebook een filmpje voorbijkomen van iemand die thuis een feestje had georganiseerd. In dat filmpje was te zien dat er flink gedanst werd op dit lied. Omdat ik niet wist wie het oorspronkelijke lied gezongen had stuurde ik diegene die het filmpje gepost had een berichtje of zij wisten welk lied dit betrof. Op die manier kwam ik daar dus achter. Paul heeft zoals altijd het onderste uit de kan gehaald en moet eerlijk zeggen dat hij dat wederom heel goed heeft gedaan. Ik probeer iedere keer mijn publiek te voeden met leuke dingen en dit is typisch zo’n lied dat in de smaak valt. Pasgeleden had ik ook een optreden in Zwolle. Dat is voor mij al snel twee uur rijden. Heel het café zong mijn liedjes luidkeels mee Daar doe je het uiteindelijk voor en dat is toch de erkenning die je hoopt te krijgen bij een optreden. Ondertussen draai ik al meer dan 20 jaar mee in het artiestenwereldje en geniet er nog steeds van. De meeste boekingen die ik krijg vinden plaats bij privé feestjes. Dat vind ik heel erg leuk en dankbaar. Ik hoop daarom dat ik dit nog vele jaren mag doen.’

De cd-single ‘Huil niet om mij’ is vanaf 11 oktober 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Jos van de Wiel, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. De beelden zijn geschoten in Limburg. Om af te wijken van een standaard clip bij een boom of op het strand komt Anthony op de proppen met een zeldzame auto waarvan er in Nederland maar twee exemplaren rondrijden. Als je wilt weten om welke bolide van ruim 4 ton het gaat, bekijk dan snel de clip.

Met dank aan: Rood-Hit-Blauw