Selecteer Pagina

Ben Kok – Het Dorp

Ben Kok – Het Dorp
Advertentie

Vrijwel iedereen in Nederland is opgegroeid met het meesterstuk ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld.
De kans is zeer groot dat u zonder hoeft na te denken de eerste zinnen van het lied naadloos mee kunt zingen.
Het lied verscheen 1970 voor het eerst als ‘b’ kant op Sonneveld’s single ‘Wat moet ik doen zonder jou’.
De opname van Ben vond plaats bij The Boom! Music o.l.v. producer Frank Verkooyen.
Ben is overigens heel erg blij dat de blazers zijn ingespeeld door Martijn de Laat en Jel Jongen.
Daarnaast heeft Marcel Fisser met zijn ensemble ook meegewerkt om de track te produceren en die combinatie samen staat garant voor kwaliteit.

Ben begon op zijn 7e levensjaar met orgel spelen en is vanaf zijn 15de actief in de muziekwereld. Hij begon als organist en speelde jarenlang covers in een aantal bandjes.
Daarna een switch gemaakt naar basgitaar en momenteel maakt hij hiermee nog deel uit van een tweetal bands als bassist/zanger en zingt daarnaast nog in een duo.
Ook is Ben nogal actief in het lokale carnavalsleven in z’n dorpje Den Dungen. Diverse liedjes werden opgenomen in de studio van Frank Verkooyen.
Het idee om ‘Het Dorp’ in een vrolijke versie uit te brengen kreeg Ben tijdens de coronacrisis. ‘Ik zat een aantal fotoboeken van vroeger te bekijken.
En omdat er veel overeenkomsten zijn met de tekst en mijn woonplaats Den Dungen, leek het mij leuk om hier een vrolijke vertolking van te maken.
In Den Dungen zit ook een slagerij met de naam van de Ven en we hebben een Raadhuis. Om daar niets mee te doen vond ik zonde’, onthult Ben.
‘Het Dorp’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 3 juni 2020 via de legale downloadshops verkrijgbaar, maar is uiteraard ook via de streamingsdiensten te beluisteren.
De clip, met de uitgebeelde verhaallijn, opgenomen door Gerrit Driessen is te bewonderen bij de clipzenders en de Social mediakanalen van Ben Kok.

Dank aan: Score Promotions

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *