Selecteer Pagina

Der Hänkel – Altijd samen zijn

Der Hänkel – Altijd samen zijn
Advertentie

Der Hänkel (Tiroler Hänkel) als kind en geboren als Henk Kruize zong hij met zijn toen sopraanstemmetje nummers van Heintje en werd thuis in Stadskanaal groot gebracht met Duitse Schlager en volksmuziek. De fundamenten zijn toen al gelegd voor zijn huidige carrière als Tirools en Schlagerzanger van het Duits repertoire. 

Na diverse singles te hebben gemaakt op latere leeftijd, volgden vele optredens in Duitsland en Oostenrijk (Tirol) waar hij vooral werd gevraagd om zijn covers van Karel Gott te zingen, wat hem de bijnaam “Die goldene Stimme aus Holland” bracht. 

Ook optredens met bekende Schlagerszangers volgden bijvoorbeeld met Semino Rossi tijdens een Open air concert. Maar…. Bij zijn optredens in Oostenrijk werd hij ook helemaal ingepakt door Het Tirools muziek. Vooral het muziek uit Zuid Tirol van die Kastelruther Spatzen inspireerde hem en mede dit leidde er toe, dat hij zijn naam aanpaste in ‘Der Hänkel (Tiroler Hänkel)’ en tijdens zijn optreden zingt hij nu zowel Nederlandstalig- Schlagers als Tirols. 

Zijn allernieuwste nummer “Altijd samen zijn” zal de eerste zijn in een reeks van vele nieuwe Nederlandstalige nummers geproduceerd door volksproducer Martin Sterken. De videoclip is uit handen van het team van CreAgency en deze heerlijke schlager heeft nu al goede kritieken gekregen bij de fans en de eerste radiomakers die hem reeds te horen kregen. 

Met dank aan: Willem de Bie