Selecteer Pagina

Dik & Gezellig – Ome Jan

Dik & Gezellig – Ome Jan
Advertentie

Zowel de Feestact Dik & Gezellig als Rood-Hit-Blauw produkties zijn blij dat ze begin 2021 besloten om een samenwerking aan te gaan. De jongens van Dik & Gezellig weten hoe ze een feestje moeten bouwen en Ronald Visch staat met zijn platenlabel als een betrouwbare partner te boek. Samen met Lukassen Producties is een planning gemaakt waarvan hun vorige single ‘Boeruh!’ het startschot was. Overigens was dat niet het eerste nummer dat het kleurrijke gezelschap dat bestaat uit 4 zangers én een DJ opnam. Samen met DJ Galaga hebben ze een 5-tal eigen nummers geproduceerd. Met hun nieuwe single ‘Ome Jan’ hopen ze hele volksstammen gek te maken…..en dat gaat ze lukken……liever vandaag nog dan morgen. Het valt hen dan ook rauw op het dak de teugels weer zijn aangehaald en alle evenementen voorlopig zijn geannuleerd. 

Het omtoveren van herkenbare liedjes en klassiekers een eigentijds jasje te geven, is volgens woordvoerder Jeroen Hendriks elke keer een uitdaging. ‘Voor zover wij weten is ‘Ome Jan’ van Willeke Alberti nog nooit gecoverd. Dat was voor ons de reden om deze samen met DJ Galaga onder handen te nemen. De tekst is, op het refrein na, enigszins aangepast. Het arrangement is compleet op de schop gegaan. Vanaf het begin tot het eind is het één groot feestnummer waarbij je absoluut niet stil kunt staan. Het dak gaat er af’, voorspelt Jeroen. 

De clip, geproduceerd door Joey van Rooij (Filmcreatie) is net zoals het nummer spraakmakend. Om er een zomers tintje aan te geven gingen de mannen op zoek naar een boerderij/villa met een zwembad. Die vonden ze in hun eigen omgeving, namelijk het ‘Groene hart’ van het westen. Een aantal vriendinnen uit hun vriendengroep zijn te zien als figuranten. Het resultaat is één groot feest….Die clip moet je gewoon zien. 

Met dank aan: Rood-Hit-Blauw