Selecteer Pagina

Es van Velzen – Als ik bij jou ben

Es van Velzen – Als ik bij jou ben
Advertentie

Aan de carrière van Es wordt dit jaar flink gebouwd. Nadat Es van Velzen eerder ‘Dolores’ en ‘Ik doe wat ik doe’ in uptempo een feestelijk jasje gaf, gaat zij nu over op de serieuze wat meer diepgaande teksten waar een ieder zich in kan herkennen. Dit gaat zij doen met een andere sound dan men van haar gewend is. Haar laatste 2 nummers ‘Als ik naar je kijk’ en ‘Dit Melodietje’, gaven al een klein beetje prijs van de smaak en richting.

Zuid-Amerikaanse geluiden en ritmes, waar je goed op kunt dansen. Een vernieuwend geluid, waar je lekker mee voor de dag komt in het naderende voorjaar. Ik vind het heerlijk om in deze genre/ritmes te zingen en ik denk dat het ook heel goed bij me past”. De tekst is geschreven door Es van Velzen zelf en zij heeft het samen gereproduceerd met Peter van Kesteren van Leico Music. Es van Velzen is heel blij met het nummer. “Sterker nog, het lag al een hele tijd klaar, ik kon werkelijk niet wachten om het uit te brengen”.  “Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het publiek dit zal gaan ontvangen, maar ik zeg je…, je kan niet stil blijven zitten bij dit nummer”, aldus Es.

Eind augustus lanceerde de zangeres nog “Dit melodietje”, ook een nummer met een Zuid-Amerikaans tintje. “Dit is gewoon mijn stijl geworden. Lekker knallend of juist romantisch en rustgevend met mooie Bass- en Slagpartijen, dat past gewoon bij mij”. De clip van “Als ik bij jou ben” heeft Es van Velzen opgenomen op Tenerife. Ze is erg blij met het resultaat. Binnenkort gaat ze weer een clipopnamen doen voor een kerstnummer en uiteindelijk volgen er nog twee. Het wordt dus een druk jaar voor de zangeres. “Ik heb een goede sponsor mogen vinden, die mij vrijelijk mijn gang laat gaan en veel ruimte geeft om op eigen inzicht te kunnen handelen. Dat voelt heerlijk en hierdoor kan ik me goed ontplooien”.

Es van Velzen is in 1970 in Velsen geboren. Al op heel jonge leeftijd ontdekte ze haar voorliefde voor zingen, maar het duurde eigenlijk nog jaren totdat ze er echt iets mee ging doen. Het eerste nummer die ze uitbracht was in 2019 een cover van Roos “De Wil van het leven”. Es kreeg de smaak te pakken en begon zelf een nummer te schrijven. Dat werd “Geniet van het leven, Pronto”. Een lekker Zomers nummer met een lekkere beat, goed in het gehoor liggend. Vervolgens nam ze ook nog “Dolores” van Rita Hovink  en “Ik doe wat ik doe” van Astrid Nijgh op. Daarna is ze toch weer zelf gaan schrijven met als eindresultaat “Als ik naar je kijk” en “Dit melodietje”. Beide nummers werden goed ontvangen door de luisteraars. Uiteraard hoopt Es van Velzen dat dit met “Als ik bij jou ben” ook het geval zal zijn. “De mensen zullen waarschijnlijk moeten wennen, want het is geen melodietje met de standaard geluiden. Er zit bv geen accordeon in zoals bij de meeste nummers, maar oa steelguitar en saxofoon. Gewoon,  een lekker Cumbia nummer”. Meer info via www.esvanvelzen.nl

Met dank aan: Artiesten Promotie Nederland