Selecteer Pagina

Gerry Holland – Er is een Amsterdammer doodgegaan

Gerry Holland – Er is een Amsterdammer doodgegaanScore 0 %Score 0 %
Advertentie

Gerry Holland brengt met zijn nieuwe single “Er is een Amsterdammer doodgegaan”, een vrolijk eerbetoon aan onze hoofdstad en aan het leven. Met een oud liedje in een nieuw jasje laat hij zien dat hij er na zijn hartoperatie weer helemaal bovenop is. “Er is dus gelukkig GEEN Amsterdammer doodgegaan”, lacht de Amsterdamse volkszanger met zijn aanstekelijke lach. 

Gerry Holland, bekend om zijn vertolking van de Manke Nelis klassieker “Laat De Hele Boel Maar Waaien” en eigen liedjes als “Meisjes van het Leven” en “Haal Je Bikini Uit Het Vet” heeft een paar moeilijke jaren achter de rug. Hij moest twee jaar geleden afscheid nemen van zijn moeder. De pijn zong hij van zich af met het magistrale “Moedertje Lief”, een teder nummer dat nog dagelijks in de ether te horen is. Vorig jaar moest de zanger met hartkloppingen worden opgenomen en bleek hij een lekkende hartklep te hebben. “Zonder die hartkloppingen hadden ze me waarschijnlijk ergens gevonden”, zegt hij zacht. Maar hij is volledig hersteld en kan het leven weer aan. Gerry toert weer door het land met zijn repertoire van oude en nieuwe volkse liedjes. Hij heeft ook zijn eigen label opgericht: GH Music, waarin de GH staat voor Gerry Holland. 

Zijn nieuwe plaat “Er is een Amsterdammer doodgegaan” blaast de hit nieuw leven in van Wim Kersten, destijds ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van Amsterdam gezongen door de oude Johnny Kraaykamp en later door Manke Nelis. “De tekst is dan misschien wel droevig”, zegt Gerry, “maar naar goed Mokums gebruik doen we hier niet zo moeilijk. Het leven is een lach en een traan. Naast de smart is er altijd ruimte voor een borrel en een geintje. Anders houd je het leven niet vol.” 

Met dank aan: ScorePromotions

Beoordeling

0 %