Selecteer Pagina

Harm Wolters – Wees welkom mijn kleine jongen

Harm Wolters – Wees welkom mijn kleine jongen
Advertentie

Het mooiste bericht wat je kunt krijgen “Hey pap, we krijgen er een kleinte bij” kreeg Harm Wolters enkele maanden geleden te horen van z’n oudste dochter Elisa. Nadat Harm een traantje had weggepinkt, raakte hij toch wel enigszins van slag. Omdat het eerste zoontje Berend van Elisa na 11 maanden een hartoperatie moest ondergaan, vond iedereen het toch wel weer spannend dat Elisa weer zwanger was . Iedereen  was bang dat een tweede kindje dezelfde genen zou krijgen, met alle gevolgen van dien,  maar iedereen gaf aan, dat het kind meer dan welkom was, ook al wisten ze niet wat hun allemaal te wachten stond. Na de eerste echo bleek dat ze nog een jongetje kreeg die uiteindelijk vernoemd werd naar z’n opa Harm.

‘Het is m’n vijfde kleinkind. Ondanks dat de titel van het nummer ‘Wees welkom mijn kleine jongen’ heeft meegekregen symboliseert dit lied voor al m’n kleinkinderen. Gelukkig gaat het met de gezondheid van Berend, die inmiddels 11 jaar is , goed. Tijdens de zwangerschap van Elise belde Jannes, zoals hij wel vaker doet, op. Hij vroeg hoe het met me ging en gaf aan dat ik niet lekker in m’n vel zat. Vooral mijn lichamelijke klachten vanwege de hartoperatie die ik een tijdje geleden moest ondergaan baarde me zorgen. Ik had vaak paniekaanvallen en de corona bracht ook niet veel goeds. Ik moest keuzes maken en besloot mijn kringloopwinkel van de hand te doen. De optredens van Ancora vielen weg en ook mijn solocarrière had daar onder te lijden. Jannes gaf als tip om als therapie weer liedjes te gaan schrijven. Die tip maakte me enthousiast en vlak voor de geboorte van Harm schoot me een tekst door m’n hoofd. Binnen 20 minuten stond deze op papier. Ik ben daar vervolgens mee naar Martin Sterken gegaan die een melodie heeft gemaakt waar de vreugde emotie van af spat. Ik moest bijna janken. Martin gaf wel als raad om een tweede stem aan de demo toe te voegen. Daarvoor vond ik maar één zangeres geschikt en dat was Belinda Kinnaer. Nog dezelfde nacht heeft ze in haar eigen studio de koortjes ingezongen. De volgende ochtend heeft Martin deze verweven in de productie. Ik was van plan om het nummer op Facebook te zetten met foto’s van Harm, maar stuurde het eerst via de app naar Jannes. Al snel werden de vinkjes blauw. Ik speelde op dat moment de plaat ook af. Nadat deze was afgelopen kreeg ik telefoon van Jannes. Hij kreeg kippenvel en vertelde dat hij mij nog nooit zo had horen zingen. Jannes stelde voor om het nummer niet op Facebook te zetten maar uit te brengen op zijn label Jannes Produkties. Vanaf dat moment nam hij het heft in handen en heeft alles voor mij geregeld, waaronder de clipopname door Apex Audio Visuals o.l.v. Frank Swenne. Ik stond perplex en ben hem heel erg dankbaar. Hij heeft ook het script bedacht waaraan de gehele familie heeft meegewerkt’, glundert Harm

De mannen van Ancora dragen Harm een warm hart toe met deze solosingle en werken samen toe aan nieuw materiaal van Ancora dat in het najaar zal verschijnen.

Met dank aan: ScorePromotions