Selecteer Pagina

Hennie Dolsma & Fries Wolma – ‘Wie zingen t zulfde laid’

Hennie Dolsma & Fries Wolma  –  ‘Wie zingen t zulfde laid’
Advertentie

Hennie Dolsma & Fries Wolma slaan handen ineen
Hennie Dolsma is een zangeres van formaat, met een dijk van een stem.
Als zangeres heeft zij in verscheidene bands gezongen, o.a. The Rockin’ Tigers,Tiger, Dutch Concert met de bekende gitarist Erwin Java,
Fox the Fox en nu nog steeds in Soultrain. Een soulzangeres met ongekende capaciteiten.
Fries Wolma, bekend als gitarist/zanger van o.a.The Javelins, Ash-Tray, Reno & Frisby, Sundown en als producer/arrangeur.
Momenteel speelt hij in de band Zuver Scheerwol met hun eigen dialektrock. En als solo-artiest brengt hij regelmatig nieuwe singles uit in de Groningse taal.
De samenwerking voor deze single met Hennie Dolsma ontstond, toen Fries Wolma een Groningse vertaling had gemaakt van het nummer Shallow uit de muziekfilm,
A Star is Born uit 2018. Dit nummer wordt gezongen door Lady Gaga en Bradley Cooper.
Hij zocht een zangeres die in staat was om dit vocaal technisch moeilijke nummer te zingen en nam contact op met Hennie Dolsma, die hij kende van de muziekscene.
Hennie Dolsma aarzelde geen moment en binnen een week tijd werd een afspraak gemaakt met Niels Lingbeek van Mastersound studio om ‘Wie zingen t zulfde laid’ op te nemen.
Trots op het resultaat presenteren Hennie Dolsma en Fries Wolma deze mooie single.
Een prachtige rockballad gezongen in het Gronings, die gaat over twee mensen die zich staande proberen te houden in de moderne wereld waarin zij leven.
Komende zaterdag 30 maart in het RTV Noord programma Cafe Martini” ( tussen 13.00 en 18.00 uur) gaat de single in première en de verwachting is
dat vele radiostations dit nummer in hun playlijst zullen opnemen.

Dank aan Geert Hakze