Selecteer Pagina

Jelle Oosterwijk ft. Gyusii – Hoe leg ik dit uit….

Jelle Oosterwijk ft. Gyusii – Hoe leg ik dit uit….
Advertentie

Jelle Oosterwijk Feat Gyusii – ‘Hoe leg ik dit uit…’

Jelle Oosterwijk vroeg onlangs aan Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw of hij een uitdaging aan wilde gaan i.v.m. de muziekstijl van z’n nieuwe single ‘Hoe leg ik dat uit…’.
Deze kwam tot stand in samenwerking met Gyusii en producer Jallabat die actief zijn in de urban scene.
Ondanks dat het niet de muziekstijl is waar Ronald als eerste voor zou kiezen was hij enthousiast over het lied welk een belangrijke boodschap herbergt.

Op het moment dat Jelle het onderwerp van ‘Hoe leg ik dit uit…’ bedacht, stonden de kranten nog vol met berichten over opa’s die van de fiets worden getrapt, overvallen en plofkraken.
‘Dan ga je nadenken……wat gebeurt er allemaal in Nederland en waar gaan we naar toe.
Hoe leg je aan de kinderen uit dat de maatschappij harder wordt en jongens van 14 jaar met een wapen op zak lopen. Dat is niet uit te leggen. Via een goede vriend kwam ik in contact met Gyusii. Hij weet met zijn teksten en muziekstijl de jeugd te bereiken. Ik gaf hem een aantal steekwoorden die hij heeft verwerkt in de tekst waarin normen en waarden de hoofdrol spelen’.
Het is precies geworden zoals ik me had voorgesteld’, vertelt Jelle.

De opname van het nummer vond plaats bij Luminari Records in Arnhem. Volgens Jelle is het niet ondenkbaar dat hij daar vaker een bezoekje aan gaat brengen.
Hij is eigenlijk nog aan het ontdekken welke stijl het beste bij hem past. In ieder geval wil Jelle proberen om met zijn muziek de mensen aan te spreken. Die zoektocht opent zijn wereld ook.
Het was de bedoeling om een clip op te nemen waarin 25 vaders zouden figureren. Vanwege de coronacrisis kan dat niet doorgaan. Daarom verschijnt er een lyrics video van het nummer op Youtube.
De CD single ‘Hoe leg ik dit uit…’ is vanaf 15 april 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.