Selecteer Pagina

Kimberly Hennipman – De kater die komt later

Kimberly Hennipman – De kater die komt later
Advertentie

In 1967 won Sandie Shaw voor het Verenigd Koninkrijk met het aanstekelijke nummer ‘Puppet on a string’ het Eurovisiesongfestival. Vooral het aanstekelijke deuntje én de gedeeltelijk zelf bedachte Nederlandstalige ‘vertaling’ heeft haar doen laten besluiten om hier een hedendaagse bewerking van te laten maken door producer Jeroen Dirksen.
In ieder geval is het eindresultaat verbluffend en kan ‘De kater die komt later’ omschreven worden al een potentiële nazomer hit die bij Rood-Hit-Blauw producties wordt uitgebracht.

Kimberly:’ Ik vond het altijd al zo’n leuk melodietje en de laatste tijd kwam dit steeds weer naar boven. In plaats van de oorspronkelijke Engelstalige zinnen “I wonder if one day that, you’ll say that, you care If you say you love me madly, I’ll gladly Be there Like a puppet on a string” zong ik pasgeleden spontaan “Ja….de kater die komt later, geloof me tis waar, want een avondje goed stappen dat valt soms heel zwaar.” Ik weet niet hoe ik erbij kwam, maar ik dacht daar moet een melige tekst op gemaakt kunnen worden. Ik dacht gelijk aan Tony Anderson omdat hij ooit voor mij het nummer ‘Viva, Vino & Champagne’. Hij kan goed teksten schrijven en belde hem gewoon op met de vraag of hij mee wilde denken. Ik vertelde hem dat ik al een beginnetje had gemaakt, maar ik op een gegeven moment vast liep. Daar hoefde hij niet lang over na te denken en zodoende is deze tekst tot stand gekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat Jeroen Dirksen ook heel erg goed z’n best heeft gedaan. Naast de herkenbare klanken van de originele versie heeft hij op voortreffelijke wijze aan aantal instrumenten toegevoegd.’

Naast de lancering van deze single maakt Kimberly met een ander lied ‘Zou jij me alles willen geven’ kans om de provincie Noord-Holland te vertegenwoordigen bij de landelijke finale van het Songfestival. Ze is namelijk 1 van 8 genomineerde kandidaten van het Regio Songfestival. Via de website https://www.nhnieuws.nl/nieuws/318304 kan er tot en met 19 oktober 2023 gestemd worden. De drie artiesten die uiteindelijk de meeste stemmen hebben, treden eind oktober live op voor een deskundige jury. Die beslist wie op 4 november 2023 de Noord-Hollandse eer hoog gaat houden tijdens de landelijke finale in Utrecht.

Met dank aan: Rood-Hit-Blauw / ScorePromotions