Selecteer Pagina

LAYS – Welcome to the Floor

LAYS – Welcome to the Floor
Advertentie

Al sinds hun oprichting heeft Feestband LAYS (naar de songtitel Look At Yourself van Uriah Heep) een onuitwisbare indruk achtergelaten op de feestscene van Friesland en daarbuiten. De band heeft tussen 1992 en 2009 zijn muzikale stempel gedrukt op talloze evenementen, variërend van bruisende dorpsfeesten tot intieme bruiloften en knallende bedrijfsfeesten. Maar LAYS ging verder dan de provincie- en landsgrenzen. Zelfs over de Atlantische Oceaan heen lieten ze hun muziek klinken, met vier onvergetelijke optredens in Texas, Verenigde Staten. 

En nu is LAYS terug voor een nieuw hoofdstuk in hun bestaan, met dezelfde missie die de bandleden altijd al hadden: mensen vermaken. Onder de bezielende leiding van bandleider Rintje had de band al een reputatie opgebouwd als dé feestmakers bij uitstek. Het repertoire van de band stond nooit vast en dat doet het nog steeds niet. Sterker nog; er is ook anno 2024 geen setlijst. LAYS speelt wat past bij de sfeer van het moment. Bandleider Rintje beschrijft de band vaak als een ‘familieband met ijsbaanmuziek’, een term die de veelzijdigheid van hun repertoire omvat. Een smeltkroes van internationale hits, feestelijke medleys en lokale favorieten spreekt een breed publiek aan, van jong tot oud. 

Feestband LAYS heeft door de jaren heen verschillende samenstellingen gekend. Anno 2024 bestaat LAYS voor het grootste deel weer uit muzikanten van het eerste uur: Rintje Kas, bandleider, zang en gitaar; Gerard Schram, bas; Sjouke Vogel, drums; Loeky Westra, zang; aangevuld met Marco van der Meer, toetsen en zang (2004 tot 2009). 

Na enkele uitverkochte reünieoptredens is LAYS nu terug en sterker dan ooit. De terugkeer van LAYS wordt namelijk gevierd met de lancering van hun nieuwe single Welcome to the Floor. Dit nummer is een uitnodiging om los te laten, te dansen en te genieten van het moment. In een wereld die snakt naar vreugde en verbinding, biedt LAYS een welkome ontsnapping, een avond vol muzikale opwinding en hartverwarmende herinneringen. 

LAYS is na 14 jaar terug. Gewoon zoals altijd. Geen franje, geen poespas, alleen pure muzikale energie. “Welkom terug!”, roepen ze uit naar hun trouwe én nieuwe fans. “Trek je feestoutfit aan en maak herinneringen die net zo echt zijn als wij; Welcome to the Floor!”

Met dank aan: Annerike van de Straat