Selecteer Pagina

Leon Basley – Don’t cry cherie

Leon Basley – Don’t cry cherie
Advertentie

Wat ooit begon als Elvis Presley imitator is uitgegroeid tot een allround rasartiest en entertainer. Leon Basley, een zanger die door de jaren heen veel te horen en te zien is op vele podiums, cafés, feestjes en evenementen. En waarin hij zeer succesvol is. In die dertig jaar heeft Leon al verscheidende albums en singels op zijn naam staan. Leon viert deze maand zijn jubileum en wil dat graag doen met zijn fans, vandaar zijn nieuwe nummer “Don’t cry cherie”

Het nummer is van origine van de formatie ‘Rendezvous’, en later gecoverd door zanger Paul Severs, nadat het was voorzien van een Nederlandse tekst door Johnny Hoes.
Ik kende het nummer overigens niet van Paul Severs maar van Ronald Koningsband waar ik vroeger vaak met mijn, inmiddels overleden, ouders naar luisterde. Doordat ik het nummer een half jaar geleden opeens weer hoorde op een verzamelalbum, deed dat gelijk weer terugdenken aan de mooie tijden samen met mijn vader en moeder. En kwam het idee om hier iets mee doen maar dan wel in een ander jasje, aldus Leon Basley.

Er werd contact gelegd met Roy Otters, die er in samenspraak met Leon een lekker vrolijk Uptempo feestliedje van maakte, met lekker veel accordeon in het arrangement dat natuurlijk door Roy Otters zelf is ingespeeld. Met het mooie koorwerk van Wiesje Westerlaken is het helemaal af.

Dit nieuwe nummer “Don’t cry cherie” van Leon Basley wordt uitgebracht onder het Label Sterrenclips
(The Magic of Life)

Met dank aan: Willem de Bie