Selecteer Pagina

Luv – ‘With Him Tonight’!

Luv –  ‘With Him Tonight’!
Advertentie

Wie kent ze niet? De legendarische damesgroep Luv’!
Ze zijn weer helemaal terug met een gloednieuwe single, getiteld ‘With Him Tonight’!
Opgericht in de jaren ’70 door Hans van Hemert en Piet Souer groeide Luv’ met Marga Scheide, José Hoebee en Patty Brard uit tot Neerlands succesvolste damesgroep aller tijden.
Mede dankzij het destijds spraakmakende TV programma ‘Waldolala’ en de gelijknamige hit liet de eerste écht grote klapper niet lang op zich wachten:
De release van ‘You’re The Greatest Lover’ zorgde voor een nr-1-schokgolf in heel Europa en ver daarbuiten… Luv’ groeide uit tot een fenomeen en een enorme hitsensatie.
Meer hits, zoals ‘Trojan Horse’, ‘Casanova’, ‘Eeny Meeny Miny Moe’ en ‘Ooh, Yes I Do’ volgden elkaar in een moordtempo op. Wat vervolgens onmogelijk uit kon blijven, gebeurde dan ook:
Ze kregen de erkenning in de vorm van de Conamus Exportprijs als beste export product van Nederland ná de tulp.
Zo domineerde Luv’ de internationale hitparades, verkochten miljoenen platen, en om de broodnodige tijdwinst te boeken verplaatsten ze zich per privéjets en limousines,
welke overal klaar stonden om ze op te vangen.
Zelfs werd er met de Concorde naar Mexico gevlogen toen ‘Ooh, Yes I Do’ de nummer 1 positie daar had bereikt en hun aanwezigheid dringend gewenst was i.v.m. televisie shows en interviews.
De wereld lag aan hun voeten, er werd samen opgetreden met wereldsterren zoals Tom Jones, James Last, Andy Gibb, Village People en Boney M.
Nadat Patty Brard in 1980 opstapte en vervangen werd door Ria Tielsch bleef het succes echter doorgaan met o.a. de Top 5 hit ‘My Number One’.
Na vele hits en vier gouden en platina albums viel in 1981 het doek voor Luv’.
Nederland kon de dames echter niet vergeten en in 1993 kwam de originele bezetting weer bij elkaar ter gelegenheid van de succesvolle verzamel CD ‘Luv’ Gold’,
om in 2006 opnieuw een succesvolle rentree te maken tijdens Toppers In Concert.
Het kon blijkbaar niet op, want deze triomftocht voor 3 X 55.000 bezoekers resulteerde weer in een uitnodiging om op Curacao DÉ surpriseact te worden tijdens een
spetterend oudejaarsfeest in de daar grootste openlucht discotheek.
Begin dit jaar kwam het grote nieuws dat Marga en José samen met presentatrice/actrice Chimène van Oosterhout een nieuw hoofdstuk inluidden met Luv’.
Alsof er geen ingelaste pauzes hebben plaatsgevonden is Luv’ momenteel weer volop actief, getuige de recente optredens tijdens de afgelopen Gaypride,
het Arnhemse Gelredome, de Harbour Club in Amsterdam en Club 54 in het Sportpaleis te Antwerpen, samen met o.a. Earth, Wind & Fire.
En nu is het dan tijd voor een gloednieuwe single.
Hiervoor trokken Marga, José en Chimène naar Miami om met Grammy Award winnaar Keith Morrison als producer (bekend van o.a. Ricky Martin, Shakira, Enrique Iglesias)
het zomerse reggaeton-achtige ‘With Him Tonight’ op te nemen.
Luv’ lijkt nooit weggeweest, en wees eerlijk…. we kunnen ze ook nog lang niet missen, want Nederland (en daarbuiten) is nog steeds tot over de oren ‘in LUV’

Dank aan Casper Janssen