Selecteer Pagina

Nelis Heesbeen – ‘Overstag’

Nelis Heesbeen – ‘Overstag’
Advertentie

Nelis Heesbeen maakt feestversie van ‘Overstag’
We gaan terug naar het jaar 2004. Destijds lanceerde Harm Wolters het vrolijke nummer ‘Overstag’. Tijdens een zoektocht op internet kreeg Nelis Heesbeen bij toeval dit lied in beeld.
Hij zei tegen z’n vrouw dat hij vroeger dit nummer heel vaak samen met Harm had gezongen tijdens z’n optredens in Twente.
Nelis vond het altijd al een fantastisch lied en vond het een prachtig idee om er een hedendaagse versie van uit te brengen.
De zanger uit Zaltbommel, die vanwege een in 2009 opgelopen longembolie, noodgedwongen een punt moest zetten achter z’n zangcarrière, maakte in 2016 een geweldige come-back met de single ‘Ga maar weg, lazer maar op’, die hij opnam bij The Boom Studio in Breda. ‘Voor mij was dat een enorm succes. Daarna maakte ik de overstap naar een andere studio.
Ondanks de goede samenwerking die ik met hen had, kreeg ik het idee dat ik bleef hangen. Ik wilde toch weer een stapje hoger en kwam terug bij de studio van Frank Verkooyen die vervolgens een nieuwe orkestband heeft gemaakt van deze klassieker’, onthult Nelis.
Vanwege de prettige band die ik met Harm had opgebouwd vond ik het niet meer dan normaal om hem van m’n plan op de hoogte te stellen. ‘Ondanks dat ik weet dat ik het nummer in Nederland zonder toestemming gewoon mag uitbrengen, ben ik iemand die graag open kaart speelt. Harm vond het helemaal geweldig en wilde zo nodig overal aan meewerken. Hij vond het zo leuk dat ik contact met hem op had genomen en was erg enthousiast. In de clip, opgenomen door Robert Vegt van RTV Mediaproducties, speelt hij de rol van accordeonist. Harm staat zelfs mee te zingen met z’n eigen liedje.
Dat vond ik wel heel erg leuk’, glundert Nelis.
De keuze om de single op het Rood-Hit-Blauw label uit te brengen heeft volgens Nelis alles te maken met de goede naam die platenbaas Ronald Visch al jaren heeft. ‘Ronald is van A tot Z betrokken bij de productie. Hij kwam zelfs een kijkje nemen tijdens de clipopname. Hij luistert goed en is een kei in het promoten van artiesten. Tot nu is Ronald al z’n beloftes nagekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking z’n vruchten af gaat werpen’, aldus Nelis.
De cd single en videoclip van “Overstag’ is vanaf hedenverkrijgbaar op de bekende platforms.

Dank aan Score Promotions

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *