Selecteer Pagina

René Kooij – ‘De liefste ma’

René Kooij – ‘De liefste ma’
Advertentie

Zanger/entertainer René Kooij brengt ode aan zijn moeder met ‘De liefste ma’
René Kooij is een Purmerendse zanger/entertainer en tevens DJ in hart en nieren.
De passie voor muziek is hem door zijn vader bijgebracht en René groeide op met de plaatjes van Willie Alberti, Johnny Jordaan, Tom Jones en Engelbert Humperdinck.
Hij stond tijdens verjaardagen, feestjes en partijen als snel in de schijnwerpers en wist hoe jong hij ook was als DJ iedereen in de juiste stemming te brengen.
‘Samen met mijn vader trokken we met een Volkswagen bus en aanhanger van feest naar feest om al die enthousiaste mensen te vermaken, potverdikke wat was dat een mooie tijd’ aldus René.

Jaren verstreken en de muziek bleef in het bloed, maar door noodlottige gebeurtenissen waarbij hij zijn broer en niet veel later zijn vader verloor,
werd de muziek op een laag pitje gezet, maar behoorde het uitbrengen van een album tot zijn grootste hartenwens.
Zijn wens kwam uit toen familie naar ‘Hart in Actie’ schreef en Wendy van Dijk hem de mooiste dag van zijn leven bezorgde.
In Studio Arnold Muhren mocht René eindelijk zijn lang verwachte cd op gaan nemen, waarbij hij zelfs werd bijgestaan door ‘vocal coach’ Gordon.
Met nieuw geschreven arrangementen werd het prachtige nummer ‘’Without a Friend’ nieuw leven ingeblazen.
De opname van deze cd-single legde hem geen windeieren, want hierna volgde in 2006 het album ’Zonder jou maar het leven gaat door’
met 10 prachtige nummers met teksten van Rene Portegies en Bram Koning over emotie, maar ook over gezelligheid en feest.
Na een periode van rust liet René de muziek even voor wat het was, toch bleef hij zelf wel teksten schrijven en bezig met dat geen wat in zijn bloed zit, Muziek.
In 2011 neemt hij voor het overlijden van zijn vrouw de schitterende nummers ‘Blijf tot de zon je komt halen’ en ‘Heb ik vandaag al gezegd dat ik van je hou’
op om deze tijdens de plechtigheid ten gehore te brengen.
‘Ondanks deze droevige periode, stopt hij niet met schrijven en maakt een prachtige tekst op een melodie van Julio Iglesias’ ‘Momentos’.

‘Nu anno 2020 is het dan zover, een nieuwe impuls van mijn carrière staat voor de deur, mijn moeder wordt ouder en slechter en voor dat ze straks niet meer weet wie ik ben of hoe ik heet,
moest het nu gebeuren’. De single en clip ‘De liefste ma’ die op 10 juli 2020 uitkomt bij het label UltimateDisk,
is door veel steun, sponsoring en spontaniteit van lieve mensen om mij heen tot stand gekomen.
Ik ben ze daar heel dankbaar voor en hoop dat er nog velen mogen volgen en ga ik de verloren tijd proberen in te halen.
Blijf mij dus volgen via mijn Website, Facebook, Instagram, Radio en Tv. Veel liefs en heel veel luisterplezier’, René.
Dank aan Ultimate Disk

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *