Selecteer Pagina

Richard van der Weide – Piraten Wals Medley

Richard van der Weide – Piraten Wals Medley
Advertentie

De mensen die Richard van der Weide kennen kijken er niet vreemd van op dat hij een Piraten Wals Medley heeft uitgebracht met een 3-tal nummers te weten “De IJsbeer”, “Mijn pappie is een piraat” en “In een poep en een zucht”. Normaal gesproken neemt de Groningse feest en volkszanger in z’n eigen homestudio af en toe liedjes op, maar deze keer besloot hij John Hees erbij te betrekken. John staat bekend als “de Groningse bandenkoning” en weet als geen ander waar de liefhebbers van piratenmuziek van houden. In eerste instantie was de band puur voor de flauwekul gemaakt, maar omdat deze her en der toch goed werd ontvangen besloot men het groter aan te pakken. RTV promotor Willem de Bie werd gevraagd welke weg bewandeld moest worden om het landelijk onder de aandacht te brengen. Veel verder hoefde Richard niet te zoeken, want Willem bleek daarvoor de juiste man te zijn. Momenteel geniet Richard van z’n welverdiendevakantie op Kreta en volgt op afstand het groeiende succes van deze Piraten Wals Medley.

Hij kreeg zelfs al vragen of er ook een clip bij zou verschijnen. ‘Als ik hier op Kreta in de haven een piratenschip tegenkom, kan het best zijn dat ik op zoek ga na een plaatselijke clipregisseur om aan die wens te voldoen. Ik had echt niet verwacht dat deze medley nadat deze op YouTube en Spotify was geplaatst zoveel positieve reacties zou opleveren.

Uiteraard ben ik daar heel erg blij mee. Piratenmuziek beheerst als het ware m’n hele leven al. Mijn moeder had vroeger zelf een geheime zender en de piratenmuziek klonk dagelijks luid in de woonkamer. Ondanks dat er ontzettend veel piratenmuziek is uitgebracht viel het mij wel op dat en maar heel weinig echte walsen zijn gemaakt. De drie gekozen nummers gaan allemaal over illegale zendpiraten en omdat dit wél walsen zijn was de keuze snel gemaakt’, onthult Richard. Het jaar 2023 gaat voor Richard de boeken in als een speciaal jaar.

Hij hoopt dan z’n 50ste verjaardag én z’n 20-jarige artiestenjubileum te vieren. Richard is in die jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd artiest in de Groninger horeca. Of het nu gaat om een studentenfeest, een bejaardensoos of alles wat daartussenin zit, Richard weet steeds weer van elk optreden een groot feest te maken. Hoe, wanneer en in welk vaatje het jubileumfeest gegoten wordt is nog niet bekend. Daar kan hij tijdens z’n vakantie mooi even over nadenken.

Met dank aan: Willem de Bie