Selecteer Pagina

Rien van Boven – Dien opa

Rien van Boven – Dien opa
Advertentie

Na het succes van zijn Groningstalige single “Terugge noar Ter Hoar” is Rien van Boven terug met een nieuw muzikaal verhaal. 

Zoals velen kunnen beamen veranderd je leven compleet als je kinderen krijgt. Maar dat valt in het niet bij het krijgen van kleinkinderen.  Ook Rien van Boven voelde die enorme verandering in zijn leven. Zijn kleine meid werd ineens zelf moeder. Dat was wel even slikken. 

Rien liet zijn gevoel omzetten in tekst door Ann Kuiper en nam jaren geleden dit lied al eens op.  Inmiddels zijn kleinzoons Yaro en Rody alweer heel wat koppen groter en krijgt het grootouderschap ineens weer een hele nieuwe betekenis.  Reden voor Rien om het nummer toch weer van de plank te halen. 

Hij liet het nummer horen aan Jan de Vrieze en Martin Sterken van Benelux Entertainment om hun professionele mening te vragen.  De heren waren het er beide over eens dat dit zeer herkenbare verhaal een nieuw likje verf verdiende. 

Jan & Martin gingen samen aan de slag en bouwden een compleet nieuw en zeer verrassend arrangement voor Rien. Rien benaderde zijn vaste filmcrew, CreAgency.nl, voor het maken van de videoclip.  In de clip mochten beide kleinzoons natuurlijk niet ontbreken. De jongens zeiden dan ook volmondig “Ja!” op de vraag van hun opa. 

Het resultaat is “Dien Opa”.
Een prachtig, herkenbaar, verhaal op een unieke muzikale mix tussen kleinkunst en country met persoonlijke videoclip. 

Met dank aan: Benelux Entertainment

Over de auteur