Selecteer Pagina

Skinnie – ‘Doezend Verhaole’

Skinnie – ‘Doezend Verhaole’
Advertentie

‘Doezend Verhaole’ van singer-songwriter Skinnie:
Het verstilde liedje van de nachtwaker
De Sittardse singer-songwriter Skinnie is niet het type dat er uitgebreid voor gaat zitten om een liedje te schrijven. “Het liedje komt, of het komt niet. En als het komt is het een heerlijk gevoel, dat wel.
” Zo ook het meest recente ‘Doezend Verhaole’, dat hem min of meer letterlijk in de schoot werd geworpen, dankzij zijn werk als nachtwaker in een groot hotel.
Als nachtwaker heeft hij gewoon zijn routine, het vaste werk. Het afronden van de werkdag, het voorbereiden van het ontbijt voor de nieuwe dag. En tussendoor nog de vele gasten en hun wensen.
Sommigen komen en gaan, sommigen blijven weken of zelfs maanden, omdat ze in de buurt moeten werken.
“Als mensen even gaan zitten en wat drinken of eten, beginnen ze meteen te moelen, te vertellen. Ook het personeel wil soms zijn verhaal kwijt.
Als nachtwaker zie en hoor je alles, maar je zegt daar niets over, natuurlijk. Maar als iedereen uiteindelijk is gaan slapen heb ik even wat tijd voor mezelf en kan ik mijn gedachten de vrije loop laten.
Zo is ‘Doezend Verhaole’ vrij snel en soepel ontstaan.”
In romig Limburgs zingt Skinnie: “Doezend verhaole, doezend gedachte, doezend verlangens gevange onger ein daak”, als een soort samenvatting van zijn nachtwerk.
Met weinig woorden en nog minder franje, over spek, eieren en tomaten. Stil, subtiel en ingetogen, haast fluisterend. Alsof hij de diep slapende gasten niet wakker wil maken.
‘Doezend Verhaole’ is de single van de nieuwe cd met Limburgstalige liedjes van Skinnie.
De cd wordt gepresenteerd op zondag 10 november om 14.00 uur in Hotel-restaurant De Roosterhoeve, Hoekstraat 29, 6116 AW in Roosteren.

Dank aan Lieve de Pauw

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *