Selecteer Pagina

Steffany – Alleen Om Van Te Dromen

Steffany – Alleen Om Van Te Dromen
Advertentie

Als één van Oostenrijks grootste sterren uit de Schlagermuziek heeft ze een carrière waar menigeen alleen maar van kán dromen… Maar liefst 23 jaar geleden begon Steffany haar zangcarrière in haar thuisland onder de naam Sarah Stephanie, toen ze slechts 8 jaar oud was.

Op haar elfde bracht ze al haar tweede album uit en op haar twaalfde won ze in Oostenrijk de Grote Prijs van de Volksmuziek. Daarna toerde ze door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland, met onder andere Jan Smit. Toen ze een tijdje in Amerika zat besefte ze zich dat ze toch het podium miste en pakte ze in Oostenrijk haar carrière weer op. Totdat ze naar Nederland vertrok.

Inmiddels woont Steffany al drie jaar in Nederland en ook hier kruipt het bloed waar het niet gaan kan. En dat betekent dat ze haar hart wil volgen en de uitdaging aangaat om aan haar carrière in Nederland te werken. In 2022 tekende ze bij Cornelis Music en voor haar nieuwe Nederlandstalige singles werkte ze samen met Emile Hartkamp en Norus Padidar, bekend van vele Nederlandstalige hits van onder andere Frans Bauer, Marianne Weber, Jannes, André Hazes en René Froger. Haar debuutsingle ‘Alleen Om Van Te Dromen’ is de eerste van diverse singles die gaan uitkomen dit jaar. Daarbij blijft Steffany dicht bij haar roots, want de Schlagerstijl waar ze bekend mee is geworden blijft behouden. Al dan wel in de taal van het land waar ze haar hart aan heeft verloren. En dat maakt haar zo bijzonder. Steffany: “Ik wil niet in de voetsporen van iemand anders treden. Ik wil er zelf ook een paar achterlaten.”

Met dank aan: Ilske Helleman