Selecteer Pagina

Sylvia Samson – Ik zweef

Sylvia Samson – Ik zweef
Advertentie

Biografie 
Al vanaf het moment dat de jonge Sylvia kon praten begon zij met zingen. Een passie die ze nooit meer los liet. 

Op 11 jarige leeftijd begon Sylvia met vechtsporten en behaalde ze zwarte band. Erg gemotiveerd en met passie stortte zij haar hart vol in de sport. Daar leerde ze tijdens evenementen met demonstraties van de vechtsport al snel dat het podium haar thuis is. Na haar schooltijd ging ze bij Barry Stevens in de leer in zijn dans studio’s. Al snel stond zij in de shows van Linda de Mol en Hennie Huisman. 

Na een zware bevalling leek het er even op dat haar muzikale en dans droom in duigen zou vallen. Zo moest ze opnieuw leren lopen en leerde ze door haar Pilates opleiding hoe ze haar concentratie en kracht weer terug wist te winnen. 

Na haar herstel pakte ze de draad weer op en was ze weer veelvuldig te zien en te horen. In november 1997 werd Sylvia Samson het gezicht van Almere, tijdens de reclamecampagne voor deze gemeente werd ze landelijk bekend met de slogan ‘Het kan in Almere’. Het nummer is 4 jaar te zien geweest, als reclamespot op de landelijke televisie zenders. Met dit nummer verwelkomde Sylvia ook de Kroonprins (nu Koning) Willem-Alexander en zijn toen nog verloofde Máxima op muzikale wijze in Almere. 

Ook was ze samen met Rene Froger en Glennis Grace te horen in Ahoy Rotterdam en tijdens de theatertours waar ze samen 2 jaar achtereen het nummer ‘Goodbye’ op indrukwekkende wijze waarmee Sylvia wist te imponeren. En het lied werd ook tijdens het programma Barend en van Dorp gezongen en bij de Staatsloterij-shows. Naast René Froger werkte Sylvia al samen met Lee Towers en tourde ze met Ruth Jacott in “A Touch of Latin” in de theaters door het land. Eind 2021 tekende Sylvia een contract bij Main Music. Samen met haar nieuwe team wordt er hard gewerkt aan muziek en de eerste release staat gepland voor januari 2022!

Haar doel is duidelijk: 
Genieten van elk optreden alsof het de laatste is, blijven geloven in je dromen en mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. 

Met dank aan: Ilske Helleman