Selecteer pagina

THE SIGN OF LEO – Blow Up

THE SIGN OF LEO – Blow Up
Advertentie

The Sign Of Leo is een band uit Groningen gevormd rond Martin Erich. Martin is een zanger, gitarist en componist uit Groningen. Blow up is de nieuwe single en de titelsong van het nieuwe album dat op 20 april uitkomt. Martin Erich heeft een track-record van zo’n 35 jaar in de Groningse muziek scene. In de jaren tachtig speelde hij in bands als 12 Inch from Heaven en The Happy Few? Met deze bands deed hij vele optredens in het clubcircuit. Rond 2011/2012 besloot Martin, na een periode van stilte, weer actief muziek te gaan maken en live te gaan optreden onder de naam The Sign Of Leo.

In de afgelopen zeven jaar werden een EP en twee albums uitgebracht, respectievelijk Fight The Tide (2015), Fields Of Passing Time (2017) en Sunbeam (2019).

The Sign Of Leo maakt melodieuze , sfeervolle rock met een melancholisch tintje. De muziek van de band is een mix van invloeden uit de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachtig en maakt dat de band een eigen sound heeft. Van The Beatles en Pink Floyd naar Todd Rundgren, van early King Crimson naar Talk Talk en van Echo & the Bunnymen terug naar The Doors. Eurosonic verwoorde het met: “the band has multiple influences from Bowie to Talk Talk and from Neil Young to Tears for Fears” You can hear the craftsmanship in all the songs. A “sign” that it’s really very good.

Tijdens de corona periode verlieten de bandleden Erwin Zwarts (toetsen) en Robert van Dijken (drums) om persoonlijke redenen de band. Vanaf augustus 2021 was Martin samen met overgebleven bandlid Elske Bos (bassiste) bezig om de band weer “on the road” te krijgen. Een en ander kwam tot een abrupt einde met het overlijden van Elske in september 2021. Afgelopen december werd het nummer The Days We Have uitgebracht ter nagedachtenis aan Elske. Martin besloot het album Blow Up, dat al gedeeltelijk klaar was, af te maken en uit te brengen. Het album is opgedragen aan Elske en verschijnt op 20 april.

Met dank aan: MuziekPromotor

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *