Selecteer Pagina

Viola – Man als jij

Viola – Man als jij
Advertentie

De nieuwe Mary J. Blige heet Viola, groeide op in Houthalen-Helchteren en er stroomt pure r&b door haar aderen. Viola brengt warme urban soul met Limburgse Italiaans-Marokkaanse vibes.

Je voelt dat haar woorden authentiek zijn, ze put uit eigen ervaring. Als ze in ‘Hoop’(+link) zingt dat ze haar verdriet uit het verleden vergeet, dan meent ze dat.

Hoop is wat haar nu drijft, dat hoor je duidelijk in haar nieuwe single ‘Stralen van Violet’(+link). De liefde geeft Viola vleugels. De song boost je energie en de video van ‘Stralen van Violet’ baadt in paarse sferen.

Viola klinkt zacht, rad van tong en haar stem betovert. Onderhuids voel je een brok energie. Ze bruist van de goesting om haar leven ten volle te leven en om voluit te kiezen voor liefde en muziek.

Muziek als rode draad

Toen Katia Viola 7 jaar was, had haar lerares al door dat zang en taal haar ding waren. Op schoolfeesten stond ze geregeld op het podium en ook na school ging ze dansen en toneel spelen. Toen ze 14 jaar was, eindigde ze als finaliste in ‘De Kunstbende’ van Villa Basta. In 2003 stond ze met de hiphoppers van RAS op het podium voor de selecties van Limbomania. Samen brachten ze een album uit.
Kort hierna ging  de groep uit elkaar.
Tot op een dag Pat Krimson haar vroeg om ‘I Know’ in te zingen. Toen werd het weer stil rond haar. Dat had alles te maken met de volgende mijlpalen in haar leven: Vito en Fiama, haar kinderen.
In de lente van 2021 begon het weer te kriebelen om muziek te maken. De hele zomer heeft ze samen met Said ‘Pita’ Aghassaiy songs gemaakt.