Selecteer pagina

Wilbur Zitman – Echte vrienden blijven voor altijd

Wilbur Zitman – Echte vrienden blijven voor altijd
Advertentie

Hij heeft van alles al gezongen, van carnaval tot rock & roll en rap maar Wilbur Zitman koos er voor om in zijn nieuwe nummer de serieuze kant op te gaan. ‘Echte vrienden blijven voor altijd’ is een Nederlandstalige hommage aan vriendschap door dik en dun.

Wilbur’s zangcarrière begon als een geintje met de zingende schilders en het nummer ‘je krijgt die kwast niet meer uit mijn hand’. Het nummer werd 300.000 keer gestreamd. Als Jack Speck bracht hij onder andere ‘Haringhappen’, ‘Mag ik je voortuintje ff schoffelen’ en vorig jaar zomer nog ‘Vette rap’ uit.

‘Dit is mijn eerste serieuze single’, vertelt Wilbur. ‘Ik heb het nummer samen met componist/schrijver/
producer Peter van Kesteren geschreven en het is ook voor het eerst dat ik een onder mijn eigen naam naar buiten treedt.

Het is een heel persoonlijk lied geworden over vrienden die je van kleins af aan kent en bij je blijven. Ik heb daar gelukkig veel ervaring mee en ik realiseer me dat ik daarin enorm bevoorrecht ben. Zes jaar geleden overleed een van mijn beste jeugdvrienden en hij is mijn inspiratie geweest voor dit nummer net als mijn neef die ook nog eens mijn beste vriend is.’

Die persoonlijke kant komt ook in de bijbehorende clip naar voren. Wilbur heeft daar foto’s uit zijn jeugd en
van zijn vrienden in verwerkt. ‘Ik ben enorm trots op het resultaat’, zegt hij. ‘En ik weet zeker dat veel mensen zich in het nummer zullen herkennen.’

Met dank aan: ThePlugger

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *