Selecteer Pagina

Lyane Hegemann – Stille schreeuw

Lyane Hegemann – Stille schreeuw
Advertentie

“Stille schreeuw” is de nieuwe single van de Duitse zangeres Lyane Hegemann en gaat over dingen in het leven die men liever niet hoort, laat staan ervaart. Dingen die zo kwetsend en destructief zijn dat je de andere kant op wilt kijken. Maar daarin schuilt het probleem! Voor de niet – getroffenen is het misschien prettiger de andere kant op te kijken, maar voor de gedupeerde zelf nooit. Daarom is het van groot belang dat we praten over onrecht, erop wijzen en helpen. Vooral als het om kinderen gaat, want zij zijn de zwakste leden van onze samenleving. Niets is zo verwerpelijk en weerzinwekkend als fysiek en seksueel geweld tegen kinderen.

Gelukkig wordt hier steeds meer de aandacht op gevestigd. Zo ook door de Duitse zanger Frank Schwing, die onder de artiestennaam “Der Biker” inmiddels een respectabele positie in de Duitse muziekscene heeft verworven, evenals tekstschrijver en componist Bernd Havixbeck, die het lied “Ein Stummer Schrei” schreef en componeerde. Toen Lyane Hegemann werd gevraagd om het nummer in het Nederlands te vertalen en te zingen, zei ze meteen ja en het raakte haar zodanig tijdens het inzingen van de demo in de studio dat zij er tranen van in haar ogen kreeg. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Lyane alleen de Nederlandse tekst zou schrijven en een demo in zou zingen. Echter zowel Frank Schwing als Bernd Havixbeck waren zo enthousiast over de vertolking van Lyane dat men besloot het lied met de stem van Lyane in het Nederlands uit te brengen.

Lyane Hegemann is allang geen onbekende meer in de muziekwereld. Zo zong zij zich in de jaren ‘80 met de formatie XANADU een weg naar de harten van vele hit fans. De groep behaalde twee keer de 2e plaats in de voorronde van het Eurovisie Songfestival in Duitsland en was een graag geziene gast in diverse tv-shows. Ook was zij in de jaren negentig de leadzangeres van de bekende groep E-ROTIC, wiens nummer “Max don’t have sexs with your ex” een grote hit werd onder meer in Nederland. Internationale gouden- en platina onderscheidingen volgden met andere E-ROTIC hits.

Hoewel Lyane Hegemann een Duitse zangeres is, bracht zij het grootste deel van haar jeugd en tienertijd door in Nederland. Ze woonde bij haar ouders in Venlo en ging daar jarenlang naar school. Tot op de dag van vandaag woont ze slechts ca. 20 km van Venlo aan de Duitse kant en keert ze vaak en graag terug naar haar vroegere vaderland. Zij spreekt dan ook uitstekend Nederlands. Bij de Limburgse tv-zender TV Ellef is zij ook de presentatrice van het tv-programma “Schlagerkarrussel” en staat ook vaak zelf op het podium als zangeres en is zij tevens verantwoordelijk voor het selecteren van de artiesten voor de show.

Met dank aan: ThePlugger