Selecteer Pagina

Adri de Boer – Letter

Adri de Boer – Letter
Advertentie

In zijn nieuwe tour met liedjes van Stef Bos in het Fries doet de Liphúster troubadour Adri de Boer (Surhuisterveen 1956) onder meer theaters, dorpshuizen, kerken, verzorgingshuizen, feesten en evenementen aan.

Het idee om werk van Stef Bos te gaan hertalen en vertalen naar het Fries, ontstond op basis van de treffende overeenkomsten tussen de twee muzikanten en liedjesschrijvers: beiden in dezelfde levensfase, hun diep donkere stemgeluid en een sterke voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Toeval of niet, maar beide troubadours maakten een album met de titel ‘Tijd’ en hun beider grootste hits hebben een spectaculaire verbintenis met elkaar. Bos werd beroemd met ‘Papa’, een lied van een zoon over een vader. De Boers bekendste lied ‘Soan’ is geschreven vanuit een vader over een zoon.

Stef Bos zelf is vanaf het allereerste begin enthousiast over dit Friestalige project van Adri de Boer. Beide mannen hebben elkaar een paar keer ontmoet om over het project te spreken. Bos heeft de Friese teksten gelezen, waardeert de opgenomen nummers ten zeerste en heeft zelfs meegewerkt aan een nummer op het album Letter en doet dat deels in het Fries. Tijdens de cd presentatie in De Skâns, kreeg Stef het eerste exemplaar uitgereikt en zongen ze gezamenlijk zijn grote hit ‘ Is dit no letter’ .

In december zal Omrop Fryslân een deel van het concert uitzenden zo rond de kerst. Voor volgend jaar staat er weer een optreden gepland van Adri en Stef gepland in de Skâns van Gorredijk. Standaard wordt dit programma gebracht door Adri en zijn multi muzikant Sido Post.

Over Adri de Boer

Al meer dan een halve eeuw maakt Adri de Boer deel uit van het noordelijke muzieklandschap. De afgelopen 35 jaar doet hij dat als Friestalig troubadour. In zijn muzikale carrière won De Boer drie maal het Friestalig Songfestival ‘Liet’. Daardoor vertegenwoordigde hij Friesland op het internationale minderhedensongfestival ‘Liet International’ in het Engelse Beverly en in het Deense Tønder.

Met dank aan: Ilske Helleman