Selecteer pagina

Annemiek Drenth – Hoop Geleuf en Liefde

Annemiek Drenth – Hoop Geleuf en Liefde
Advertentie

Als trotse taol ambassadeur van de gemeente Emmen maok ik mij graog hard veur ons mooie Drèntse dialect.” Dat valt er te lezen op de website van Annemiek Drenth. Annemiek geboren en getogen in Emmen. Als klein meisje dol op het maken van en luisteren naar muziek. De liefde voor het zingen begon toen ze mee mocht met haar moeder die als sopraan zong in een kerkkoor. Ook op school was Annemiek zeer enthousiast tijdens de muzieklessen want vol overgave deed ze mee. Ze mocht meedoen met de school musicals en sloot zich aan bij diverse koren. Na deze periode ging ze zingen in diverse Top 40/ Cover bands. Tijdens deze periode beklommen ze vele podia in Nederland en Duitsland.

In 2012 volgde deelname aan het Drents Liedties Festival waar ze als winnares werd uitgeroepen. Toen wist ze het zeker dat ze nummers in het Drents ging maken. De harten van de liefhebbers van de streektaal wist ze te winnen met “Ien seconde” en “ Vanaf t moment” en “Kalverliefde”. Vele optredens volgden en de vraag naar meer Drentse singles werd groter. Inmiddels was Annemiek naast de “normale” muzikale omlijsting ook inzetbaar als zingende trouwambtenaar of uitvaartspreker. In 2021 deed ze mee aan het TV programma “Drentse zangers” op de regionale omroep waar ze een eigen Drentse tekst maakt op een cover van Maan “Ze schreit en ze lacht”. Ze kreeg vele positieve reacties op dit optreden. Het schrijven van eigen teksten smaakte naar meer. Het kwam in een stroomversnelling toen ze in contact kwam met Frans Vollink van Studio “Het atelier” . Een nieuwe Drentse plaat maar dan met eigen tekst uitbrengen en vanaf vandaag is die voor iedereen te horen. “Hoop Geleuf en Liefde is de titel van deze opbeurende plaat voor degene die het even niet meer ziet zitten.
We kennen vrijwel allemaal de mindere periodes van het leven, wat ook heel normaal is. Zonder dalen namelijk geen pieken. Met de tekst van “Hoop, Geleuf en Liefde” hoop Annemiek  dat andere mensen kracht kunnen halen wanneer ze in zo’n moeilijke periode zitten.
Hoop geeft je kracht, Geleuf dat het leven altijd op je wacht, Dat de Liefde en deze woorden de pijn verzachten.

Ondertussen wordt er flink gewerkt aan nieuwe, eigen Drentse teksten en muziek die dit jaar jullie kant op zullen komen in de vorm van nieuwe singles en een album.  “Hoop Geleuf en Liefde” is vanaf vandaag te streamen via o.a. Spotify en downloaden via de diverse download portals. Wil je meer komen te weten over Annemiek Drenth bezoek dan haar website www.annemiekdrenth.nl

Met dank aan: Geert Hakze

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *