Selecteer Pagina

Belinda Vermeer – Siena

Belinda Vermeer – Siena
Advertentie

De nieuwe release van de single “Siena” van de Nederlandse zangeres-Belinda Vermeer, die in 2011 doorbrak via het Tv-programma Holland’s Got Talent.

“Siena” is de nieuwe single van de Haarlemse zangeres Belinda Vermeer. Zij zich liet inspireren door de liefde die zij voelt voor deze prachtige Italiaanse stad in de provincie Toscane, maakte zelf de melodie en schreef de tekst in zowel het Italiaans als in het Nederlands.

“De melodie ontstond toen ik aan het genieten was van een weekendweg in Nederland en aan het fantaseren was over een tripje naar Siena, Italië. De tekst kwam vervolgens vanzelf en ik besloot om deels in het Italiaans te zingen. Dat ging vrij gemakkelijk, gezien mijn klassieke achtergrond en de vele operastukken die ik in het Italiaans heb gedaan.”, aldus Belinda.

Belinda brak in 2011 door via het TV-programma Holland’s Got Talent. Sinds die memorabele finale veranderde het leven van de uit Haarlem afkomstige zangeres Belinda Vermeer van de ene op de andere dag. Een platencontract met Sony, een theatertour met Gordon en L. A. The Voices en vele concerten en theatershows die ze samen met haar ouders heeft gegeven was het gevolg.

Het afgelopen jaar was Belinda al veel te horen en te zien met diverse covers van Jazz liedjes en begin dit jaar met de romantische ballad “ik leef weer door jou” die ze speciaal heeft gemaakt voor haar vriend als Valentijns cadeau. Na het succes van dat nummer, was het tijd voor een zomerse melodie.

“Ik wilde een zomerse vibe in het liedje. De melodie die tot mij kwam tijdens het weekend weg is verwerkt in een lounge-achtig nummer met Latin klanken, totaal iets anders dan wat de luisteraars van mij gewend zijn. Naast het Nederlands/Italiaans heb ik hetzelfde nummer ook in Engels/Italiaans uitgebracht voor mijn trouwe luisteraars in het buitenland.

De muziekvideo is uiteraard ook in Siena opgenomen door mijn vriend Rik. Als grote verassing ging hij tijdens de opnames op zijn knie en vroeg mij ten huwelijk! Terwijl alles stiekem professioneel werd gefilmd!”

Het lied is te streamen via alle bekende streamingdiensten en de muziekvideo met een stukje van het huwelijksaanzoek, is te bekijken via haar YouTube kanaal:

Over de auteur