Selecteer Pagina

Dick Treesie – Dicky de portier

Dick Treesie – Dicky de portier
Advertentie

Afgelopen jaar, na maar liefst 13 jaar afwezigheid , maakte feestzanger Dick Treesie zijn comeback met een nieuwe single genaamd ‘Tante Klaar’.

De tweede single is opnieuw een oud nummer in een nieuw jasje, en dit keer pakte hij het lied ‘Japie de portier’ uit de jaren 60 van schrijver en componist Jacky van Dam. De tekst werd aangepast naar “Dicky de portier”.

Eigenlijk had Dick zijn zangcarrière al vaarwel gezegd, maar als de nood aan de man is moet alles uit de kast om het goede doel te dienen. En dat is in zijn geval geld voor de Stichting De Huiskamer van Oost. Dick richtte deze stichting op in zijn woonplaats Haarlem. Een plek in Haarlem Oost voor ouderen, minder bedeelden, mensen met gezondheidsproblemen, en het is een wijk die veel eenzaamheid kent.

De stichting van Klootwijk ( Treesie”s echte naam) houdt dagelijks kleine evenementen, koffiemiddagen en andere activiteiten. Ook kunnen de Haarlemmers er terecht voor advies over WMO-aanvragen.

Zwaar gelukkig was Dick toen hij na een lange strijd, nu 2 jaar geleden, de meerderheid van de gemeenteraad mee kreeg voor subsidie en toestemming om zich te vestigen in de Steve Bikostraat in Haarlem-Oost. Fractievoorzitter Louise van Zetten van de gemeenteraad in Haarlem noemde de Huiskamer van Oost een ‘pracht project’ van vrijwilligers.

Dick, inmiddels 67 jaar, ziet echter opnieuw donkere wolken verschijnen, want eind vorig jaar besloot de gemeente Haarlem de subsidie weer in te trekken en moet de stichting zichzelf bedruipen en dat is niet zo simpel helaas. Dick wil weer singles gaan uitbrengen en optreden op zijn oude dag om geld in te zamelen voor de Stichting.

Een prachtig gebaar voor een goed doel, en dat is toch waar het om draait in de samenleving, omzien naar elkaar. En dat is wat Dick Treesie zeer zeker doet!

Met dank aan: Willem de Bie