Selecteer Pagina

 Edwin van der Toolen – Het Laat Je Koud’

 Edwin van der Toolen – Het Laat Je Koud’
Advertentie

 Edwin van der Toolen heeft een primeur! Hij weet als eerste zanger in Nederland volks pop te combineren met opera.
Daarbij heeft hij de handen ineengeslagen met een 50-koppig operakoor. Met het zelfgeschreven nummer ‘Het Laat Je Koud’ laat de zanger een hele andere kant van zichzelf zien.
Volgens Edwin van der Toolen is het nog steeds volks, maar met een nieuwe en verrassende sound.
Na maanden voorbereiding presenteert Edwin van der Toolen vandaag zijn nieuwe single én videoclip aan het grote publiek. Met de single durft de zanger als eerste in het land volks pop te combineren met opera.
Een opvallende keuze want volks pop is in het algemeen de tegenhanger van klassieke muziek. ‘Het Laat Je Koud’ is door de zanger zelf geschreven. ”Het lied heeft een indringende tekst. Het beschrijft het moment waarop je erachter komt dat je in een leugen blijkt te leven, omdat de liefde van je leven je in de steek laat voor iemand anders en jij blijft met de brokken achter.”
De plaat van mijn leven …
Edwin van der Toolen, die vooral bekend staat als dé feestzanger van Nederland laat met deze single een andere kant van zichzelf zien.
“Het zingen van de leukste en foutste nummers die iedereen kent én volop meezingt, daar ligt mijn kracht.
De tent staat binnen no-time op zijn kop en dat is ook de reden waarom ik zo veel gevraagd word om te zingen op Hollandse feesten.
Na maanden voorbereiding ga ik nu een keer linksaf en mogen we mijn nieuwe single eindelijk aan het grote publiek laten horen.
Het is een enorm spannend project, al is het alleen al vanwege het feit dat ik al mijn spaarcentjes in de single heb gestoken, maar ook de totaal andere stijl maakt dat de spanning stijgt.
Ik laat een hele ander kant van mijzelf zien, maar ik ben ervan overtuigd dat muziek minnend Nederland deze plaat zal omarmen.
Dat is dan ook precies de reden dat het dé plaat van mijn leven is geworden”, aldus de zanger.
Aan het enthousiasme van Het Rotterdams Operakoor zal het niet liggen. Ben Heijkoop, voorzitter van het koor: “Een tijdje geleden belde Edwin mij op en deelde hij zijn ideeën.
Ik was meteen blown away. Ik hoefde dan ook niet lang te zoeken naar wie van de koorleden er mee wilden doen.
Ik had binnen een paar uur de groep al rond. Van de hele reis, van begin tot eind, hebben we met z’n allen intens genoten. We hebben het er nog steeds over.”
Adembenemend
De zanger weet ook met zijn clip enorme indruk te maken. Van der Toolen: “Ik ben hier zo ongelofelijk trots op. Het is adembenemend mooi geworden!
Dit soort clips in deze mate van professie is normaal gezien alleen besteedt aan de grootste artiesten van ons land. Dit heeft mij zoveel tijd én geld gekost.
Het is een clip geworden, waar iedereen ademloos naar zal kijken en één ieder stomverbaasd zal zijn dat wij dat met onze ploeg hebben kunnen realiseren.”
Smaak te pakken
Edwin zal samen met het Rotterdams Operakoor zijn nieuwe single zaterdag 2 november live ten gehore brengen tijdens zijn uitverkochte jubileumconcert in Rotterdam.
De zanger heeft de smaak met opera inmiddels te pakken.
Tijdens Edwin in Concert zingt hij samen met medejurylid en operazangeres Francis van Broekhuizen, uit het populaire RTL4 programma ‘All Together Now’, een bijzonder duet.
Wie benieuwd is naar ‘Het Laat Je Koud’ kan het nummer vanaf vandaag downloaden of beluisteren via Spotify , Apple Music, Deezer en andere digitale streaming kanalen. De clip is te zien op YouTube.