Selecteer Pagina

David Vandyck – Weer Even Klein’

David Vandyck  – Weer Even Klein’
Advertentie

David Vandyck vertelt met zijn nieuwe solo single ‘Weer Even Klein’ een bijzonder verhaal over vaderschap en adoptie.
Na twee succesvolle releases (‘Heel Alleen’ samen met Thomas Berge en ‘Ik Leef Voor Jou’) timmert deze Belgische Warner artiest volop verder aan een zangcarrière over de grenzen heen.
Met Thomas Berge veroverde hij begin 2019 voor het eerst de harten van heel wat Nederlandse fans, maar het was zijn zomersingle ‘Ik Leef Voor Jou’ die echt de deuren opende in ons land.
David was onder andere te gast in Volgspot op Radio NPO5, waar zijn album David Vandyck ‘album van de week’ werd, de single werd paradeplaat bij Sterren.nl,
hij was eerder ook al te zien in RTL Boulevard, Koffietijd, Tijd voor Max en ging langs bij heel wat lokale en regionale radio programma’s.
‘Weer Even Klein’ is een autobiografisch lied, geproduceerd door Gordon Groothedde en met strijkersarrangement van Tom Bakker, ingespeeld door Metropole Orkest
en opgenomen in de legendarisch Studio Arnold Mühren in Volendam.
In het lied en de bijhorende video krijgt David’s adoptiezoon, Niels, een bijzondere plek. Voor het eerst, want tot recent was ook Niels niet op de hoogte van het adoptieverhaal.
“Uit het niets kwam Niels thuis van school met de vraag of het waar was. Mijn vrouw, Isabelle en ik hadden onmiddellijk een krop in de keel. Wanneer is het goede moment om je kind zoiets te vertellen?
Wij wilden wachten tot hij oud genoeg was maar een medeleerling op school was ons voor. Intussen is het een hele last die van onze schouders is gevallen”, aldus David Vandyck.
In de bijhorende video laat David daarom graag ook aan iedereen zien dat er geen verschil hoeft te zijn tussen een ouder-kind relatie, hoe deze ook tot stand is gekomen.
“Ik ben er zeker van dat er nog ouders, familieleden of kinderen zijn die evenzeer worstelen met het onderwerp adoptie.
Voor de video van ‘Weer Even Klein’ kon ik dan ook niet anders dan beroep doen op een heel bijzondere gastacteur, onze zoon, Niels.
En ik ben erg trots om met deze video te kunnen tonen dat ook wanneer je als niet-biologische vader voor volle adoptie gaat, er alleen maar liefde nodig is om net zoveel vader en zoon te zijn.
Hopelijk is het voor vele anderen een hart onder de riem en helpt het toch ergens om het taboe rond adoptie uit de wereld te helpen”, gaat de zanger verder.
Voor David Vandyck is ‘Weer Even Klein’ alvast een overwinning in zijn carrière maar vooral ook in zijn persoonlijke leven. David’s vierde studioalbum album draagt niet voor niets gewoon zijn eigen naam.
“Elke song op deze plaat is een persoonlijk verhaal, bijzonder verwoord en in een prachtig arrangement.
Ondersteund door een fantastische productie, sprekende teksten en ingespeeld door de beste muzikanten, met strijkers van het Metropole Orkest, dat is een droom die werkelijkheid is geworden”, besluit David.

Dank aan Ilske Helleman