Selecteer pagina

Franklin Brown – Nothing Rhymed

Franklin Brown – Nothing Rhymed
Advertentie

Franklin Brown heeft tijdens de Covid crisis als grap tijdens het autorijden een aantal liedjes opgenomen en deze online gezet via YouTube.
De reacties hierop waren verrassend leuk. Na een aantal opnamen vielen de muzikale autoritjes ook op bij internationaal publiek. Reacties uit Spanje, Griekenland, Engeland, Duitsland, Amerika en zelfs Australië.

Een van Franklin’s eigen old time favourites is Nothing Rhymed van Gilbert O’Sulivan.
Franklin heeft ook deze song, al rijdend in zijn auto, opgenomen. Niet wetend wie zijn filmpje een paar dagen later ook onder ogen zou krijgen…

Franklin ontving via YouTube een bericht vanuit Ierland.
Er was ‘iemand’ die wilde reageren op zijn uitvoering van Nothing Rhymed. Of Franklin zijn mailadres wilde doorgeven.
Niemand minder dan Gilbert O’Sullivan zelf had het filmpje gezien. Wat volgde was een mail aan Franklin waarin O’Sullivan Franklin complimenteert met zijn uitvoering. O’Sullivan gaf aan vooral onder de indruk te zijn van de power in Franklin’s stem. Wat een compliment!

Franklin ontving heel veel positieve reacties op zijn uitvoering van Nothing Rhymed. Met deze reactie van de meester zelf, ontstond het idee om het nummer ‘echt’ op te nemen.
De autoradio werd vervangen door een studio, de orkestband door live muzikanten en het arrangement werd aangepast naar de power-stem van Franklin.
Franklin is enorm blij en vooral trots op het eindresultaat.

Nothing Rhymed, een classic uit 1971 dat exact 50 jaar later niets aan kracht heeft ingeleverd en met de power van Franklin klaar is voor een nieuw hoofdstuk aan zijn eigen geschiedenis.

Met dank aan: Ilske Helleman

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *