Selecteer Pagina

Gigi – Alleen van jou

Gigi – Alleen van jou
Advertentie

Gigi is geboren in het Vlaams – Brabantse Merchtem (Belgium).

Toen ik elf jaar oud was kwam er een grote meneer in “ jeugdoase” een bezoek brengen. Het bleek de “ Keizer van het Vlaamse Lied” te zijn, Will Tura himself.

Toen hij vroeg aan een 50 -tal kinderen of er iemand een nummer kende van hem stak ik heel beleefd onmiddellijk mijn vinger op. Waarop ik zei “ El Bandido “ en “Eenzaam Zonder Jou “… Hij gaf hij mij een hand om samen met alle kinderen twee nummers te zingen uit het repertoire van Willt Tura.
Als beloning mocht ik en nog een aantal kinderen samen naar zijn optreden gaan in zaal “Philips” te Leuven.

Vanaf toen was Will Tura mijn grote idool zoals vele anderen.
Vanaf dat moment ben ik Will Tura blijven volgen en wilde ik later ook een zanger worden.

Op 18 –jarige leeftijd kwam ik terecht bij Danny Fisher (bekend als leadzanger, begeleiding van het orkest Will Tura alsook de zanger van De Spoetniks en Solo Artiest).

In zaal “Hof Ten Bos” te Buggenhout waar ieder weekend verschillende bekende Vlaamse artiesten kwamen zoals Paul Severs, Bobby Prins, Tina Rosita, etc.,… optraden kreeg ik weer de kriebels en dacht… Dit wil ik worden. Artiest.

Om middernacht is Danny Fisher bij mij komen staan waarin hij zijn verhaal vertelde over Will Tura en natuurlijk de stad Leuven. Opeens had ik een afspraak in diezelfde week en toen ik arriveerde zat hij aan een prachtige witte vleugelpiano waarbij ikzelf plaats nam aan de microfoon.
Meteen na deze voorstelling vertelde hij mij… “Terwijl ik begeleidde en jij zong sloot ik mijn ogen en herkende ik de jonge Will Tura naast mij staande.”

Op dat moment kreeg ik nog meer adrenaline om meer en meer te willen als onervaren podium artiest. Sindsdien mocht ik in deze zaal iedere week een 3 –tal nummers zingen bij deze grote meneer waarvan altijd een applaus weerklonk vanuit het publiek.

In diezelfde periode schreef ik mij in de zangwedstrijd “GOUDEN MICRO” en “BRILIANTE STEM” onder vertegenwoordiging van Hugo De Raes (Management).
Deze wedstrijden haalden de finale met de liedjes “Het kan niet zijn” en “Verlaat me nooit” van Salim Seghers.

Alsook mocht ik in Lokeren een nummer zingen voor Lucien Van Impe die toen in die periode zijn professionele carrière als wielrenner beëindigde. Voor hem zong ik het Nederlandstalige lied “Alleen Gaan” (My Way).

Op dat moment bleef ik doorgaan waarbij na 5 jaar op Sociale Media dit nummer een directe nummer 1 veroorzaakte bij Top – artiesten in Nederland. Zo leerde ik een goede vriend (wijlen Tony Cabana) kennen en zijn tekstschrijver Pascal Brits. Ik kreeg toen de kans om in discotheek “COPACABANA” te Waarloos op donderdagnacht een 3 –tal nummers te zingen daar waar Pascal Brits mede uitbater was samen met zijn goede vriend en zanger Tony Cabana.

Rond die periode kreeg ik optredens van Tony Cabana en schreef Pascal Brits een andere tekst op aanvraag van mij op het nummer “Vrolijke Vrienden” dit werd toen gedoopt onder “Dorstige Vrienden” in studentencafé “Palladium” te Sint – Katelijne – Waver. Dit nummer werd in carnavalsstad Aalst de nummer 1 op de playlist.

Alsook werd dit nummer nog eens ingezongen samen met de groep “De Faute Dj’s”. Daarin zaten o.m. Alex De Groot, Peter Van Wyck, Tony Cabana en ikzelf. Deze single – cd was een draaiende schijf in “Zottekot” te Haasrode met als uitbater Peter Van Wyck door iedereen bekend.

Jaren later in café “Onder Den Toren” hadden Pascal Brits en ikzelf het idee om een W.K. –lied te lanceren. Deze goede vriend schreef heel snel de tekst met als titel “België”, geproduceerd door mijn goede vriend Pita Said. Dit werd doorheen héél Vlaanderen een supporterslied om U tegen te zeggen door het publiek in alle nationaliteiten en kleuren luidkeels meegezongen waardoor ik vele optredens had. Toen hebben we besloten om het nummer “Positief” op te nemen bij Producer Pita Said.

Dit is momenteel een moderne popsong geworden voor jong en oud naar een culturele samenleving toe.

Ik beleef nog steeds deze mooie herinneringen hoe hard deze wereld ook mag zijn ben ik blij een artiest te mogen zijn. Ik blijf geloven en streef mijn dromen na met al mijn vrienden om er te komen.

Waar ik ga, waar ik sta… De naam “GIGI” blijft eeuwig voortbestaan.