Selecteer Pagina

Hein Augustijn – Mèskes meej ‘n zaachte g

Hein Augustijn – Mèskes meej ‘n zaachte g
Advertentie

Mèskes meej ‘n zaachte g
’Mèskes meej ‘n zaachte g’ van de zanger/liedjesschrijver Hein Augustijn is een zomers eerbetoon aan alle meisjes uit het zuiden van het land.
Een lied over troost en over jezelf blijven ondanks alle waan van de dag.
‘Het idee voor het nummer kreeg ik op de terugweg van een optreden,’ vertelt Hein.
‘Het regende, ik was moe en ik liep met een zware versterker te sjouwen, toen ik in de nagenoeg lege stationshal opeens een telefoongesprek opving.
Een jonge vrouw was in onvervalst dialect haar dag aan het doornemen.
Ik weet niet meer waar het gesprek precies over ging, maar in deze tijden van verdwijnende cultuur en verengelsing vond ik haar stem een verademing.
Ik werd er direct door opgevrolijkt.’
Net als in Vandiekomsa, de Tilburgse folkband (HKM Records) waar Hein een van de drijvende krachten achter is, zingt Hein op zijn nieuwste plaat in Brabants dialect.
‘Vandiekomsa is een collectief, alle leden hebben evenveel in te brengen. Met BraboMundo kan ik de muziek helemaal mijn eigen kant op laten gaan.’
Deze eigen kant betekent in dit geval een exotische en aanstekelijke mix van pop, folk en wereldmuziek, gebracht met humor en een kritische blik.
Met een kleine akoestische bezetting, ondersteund door onder andere Harry Hendriks (Gerard van Maasakkers) en Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard),
weet Hein een warme en eigenzinnige sfeer neer te zetten, waarbij zijn teksten en muziek verre van streekgebonden zijn.
‘Mèskes meej ’n zaachte g’ werdop 25 april jl gepresenteerd in Willem Twee, De Hangop in Den Bosch.
De single is onderdeel van het album BraboMundo, dat is opgenomen en gemixed in Studio Silvester door Erik Spanjers (Roosbeef,
Aafke Romeijn, Bennie Jolink) en in het najaar van 2019 in eigen beheer zal verschijnen.
Bij de single verschijnt ook een videoclip, met in de hoofdrol meerdere meezingende mèskes van verschillende leeftijden.

Dank aan  de MuziekPromotor