Selecteer Pagina

Hugo Peeters – Café Biljart

Hugo Peeters – Café Biljart
Advertentie

Hugo Peeters is al een behoorlijk poosje bezig met zijn zangcarrière en heeft al een aantal geluidsdragersop naam staan. Terwijl iedere artiest normaal gesproken z’n debuut maakt met een single, lanceerde hij in 2006 meteen een album. In de daaropvolgende jaren verschenen er nog een aantal albums en natuurlijk ook verschillende singles. Toch heeft Hugo nog nooit zo’n goed gevoel gehad over een productie als zijn nieuwe single “Café Biljart”. Alle ingrediënten die deze plaat tot een succes kunnen brengen zitten erin. Een lekker in het gehoor liggend melodietje met een leuk verhaal waar je naar luistert. De opnames vonden plaats bij zijn vaste studio, Royal Music Productions in Kerkrade. Hugo werkt al vanaf het eerste moment samen met producer Lei de Bruyn, die overigens ook voor een aantal grote Duitse artiesten liedjes arrangeert. 

Hugo: ‘Van origine is het een oud nummer van Toon Hermans. In het verleden vormde ik met nog twee jongens cabarettrio Expansie en daar passeerde dit liedje regelmatig de revue. Omdat ik de tekst, waarin het dagelijkse biljartspel van Ome Arie en Ome Willem in het dorpscafé wordt bezongen, helemaal geweldig vond, wilde ik het verhaal eigenlijk op een andere manier vertellen zodat het een compleet ander liedje zou worden. Ik heb een paar kleine aanpassingen aan de tekst gebracht, maar het overgrote deel is authentiek gebleven. Het tempo is enigszins verhoogd en de instrumentenkeuze past beter bij deze tijd. Het ligt vlot in het gehoor en ik hoop van harte dat de Nederlandstalige radiostations de single oppikken.’ 

Hugo is ook heel erg content met de videoclip die door Joey van de Bilt (Filmcreatie) is opgenomen bij Café de Klok/ De Klok Horeca Gendt. Heel toevallig had Hugo zelf al een script bedacht en Joey kwam eigenlijk met hetzelfde idee. Het leuke is, dat de kastelein die in de videoclip zit een gepensioneerde kroegbaas is van Café zalencentrum de Herbergh/Boerstal in Gendt. Dat pand is een aantal jaren geleden omgebouwd tot een appartementencomplex. Voor de Gendtenaren die de clip straks zien, roept dat waarschijnlijk extra leuke herinneringen op als ze Harry Boerstal weer achter de tap zien staan. Hugo vond het geweldig dat hij bereid was in de clip te figureren net zoals de twee oude baasjes Ome Arie & Ome Willem. Alles ziet er zo natuurlijk uit. Het hele plaatje klopt gewoon. Een mooi verhaal met een goed afgewogen stukje humor erin zoals Toon Hermans het graag gezien zou hebben. 

Release: 18 oktober
Met dank aan: Willem de Bie