Selecteer Pagina

Jeffrey Tanis – Je weet niet wat je wil

Jeffrey Tanis –  Je weet niet wat je wil
Advertentie

Jeffrey Tanis is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.
De 32-jarige van oorsprong Utrechtse zanger JEFFREY TANIS verrast ons in navolging van zijn laatste succes:
“De wereld is van ons allemaal” met zijn nieuwe single “Het hoeft niet meer”
De laatste jaren zijn succesvol en veelbewogen geweest voor de zanger.
Een kleine terugblik:
2011: Jeffrey komt uit met de single: ‘Waarom kan ik geen afscheid nemen.’ De filmclip in zwart-wit valt bij de fans op door de fraaie eenvoud en één rode roos in het begin.
2012: Bram Koning maakt, na al eerder voor Jeffrey geschreven te hebben, weer twee liedjes voor de zanger: ‘De zomer van ons leven’ en ‘Oh sorry Gina’.
2013: Als de film ‘Valentino’ uitkomt (een film van regisseur Remy van Heugten en onder anderen de acteurs Najib Amhali, Elise Schaap, Derek de Lint en Johnny de Mol,
over de Marokkaan Dino Valentino die zich voordoet als Italiaan), is Jeffrey blij verrast als hij bemerkt dat zijn single ‘Oh sorry Gina’ op de soundtrack van deze film staat.
2014: Jeffrey en zijn goede vriend Danny Nicolay krijgen een vaste avond als performers in het beroemde artiestencafé ‘La Bastille XL’ op het Thorbeckeplein in Amsterdam.
Ook wordt hij de ‘huiszanger’ van het historische ‘Café Bolle Jan’.
2015: Jeffrey krijgt een relatie met de in Amsterdam woonachtige Linda Baarbe.
2016: In februari komt het album ‘Verloren Tijd’ uit dat fantastisch van start gaat: Het wordt direct tot “Album van de Week bekroond bij RadioNL
en herbergt succesnummers als de titeltrack ‘Verloren Tijd’, “Ik Mis Je Zo’, ‘Oh Sorry Gina’ en ‘Ga Nu Maar Weg’.
Een aantal titels werden geschreven door Frank van Etten. Voor Jeffrey is ‘Verloren Tijd’ zoals hij zelf zegt “een terugblik op het verleden en een belofte voor de toekomst”.
Het album werd opgenomen in de studio van Ger Oerlemans: De track “Vrienden” is – als klap op de vuurpijl- een duet met Danny Nicolay.
• ‘Verloren Tijd’ is een productie die we keihard als Hit-Album mogen omschrijven. Het leverde lovende recensies en reacties op bij zowel media als publiek.
• In de automatiseringswereld had de lancering van dit album het predicaat 2.0 meegekregen!

Dan wordt het even iets rustiger rond Jeffrey. In november van 2016 wordt Jeffrey vader van zoon Max .. en zoals alle ouders weten,
blijft er dan even niet zoveel tijd over voor andere dingen dan alleen.. papa en mama spelen.
2017 breekt aan, Jeffrey besluit iets nieuws te proberen.. hoewel, iets nieuws? Hij neemt op zijn eigen label JT Music een nummer van zijn grote idool André Hazes op:
‘De wereld is van ons allemaal’ White Villa Studio heeft er een hele nieuwe draai aan weten te geven en het past Jeffrey als een jas..
De reacties zijn opnieuw overweldigend! Wat wil je ook met begeleiders als Marcel Schimscheimer, Bert Meulendijk, strijkers, blazers, drums, percussie, synthesizers en koor!
In november van 2017 brengt Jeffrey de single ‘Het hoeft niet meer’ uit. Een prachtige power ballad. De muziek is geschreven door de muzikale duizendpoot Mark Pepping.
Mark stuurde Jeffrey de demo van dit nummer en dat maakte veel indruk.
Klap op de vuurpijl: Jeffrey’s vriendin Linda -inmiddels allang geen onbekende meer- heeft de tekst van deze single geschreven.
April 2018. De zon gaat schijnen, temperatuur loopt op iedereen kruipt uit zijn schulp en gaat naar buiten.
Je krijgt zin om te dansen en je hoort overal gezellige zomerse nummers voorbij komen.
Zo ook bij Jeffrey die al enige tijd rond liep met het nummer van ‘Inner Circle’-‘Sweat’ (A-la-la-long) een grote hit uit 1992 om deze te bewerken en op single uit te brengen.
De lente breekt aan en de tijd is er rijp voor. Linda Baarbe schrijft de tekst, Jeffrey gaat de studio in bij Sonic Solutions en de single ‘In de Zon’ is geboren.
Zomer 2018, warmer dan ooit te voren en de single In de Zon staat voor een lange tijd hoog op alle playlisten, Met recht een zomerhit!
Tijdens deze prachtige zomer van 2018 was Jeffrey alweer druk bezig met het zoeken naar het juiste nummer om na de in oktober uitgebrachte single Terug in Tijd,
uit te gaan brengen. Tot Jeffrey het nummer ‘Baby Why’ van de Australische zanger Richard Parker voorbij hoorde komen.
Het was vooral Linda zijn vriendin die de melodielijn gelijk begon mee te zingen en er een Nederlandse tekst op schreef.
Wederom een nummer waar het zomerse gevoel vanaf spat. Laat de zomer maar komen!

Dank aan Ilske Helleman