Selecteer Pagina

Patrick Dano – ‘Wondermooi’

Patrick Dano – ‘Wondermooi’
Advertentie

Vrolijke klanken domineren in nieuwe single ‘Wondermooi’ van Patrick Dano
Al bij de eerste tonen van de nieuwe single ‘Wondermooi’ van Patrick Dano krijg je het gevoel dat je op vakantie bent in een Balkan land.
Dat was ook de insteek die Patrick samen met producer Harald Queens en tekstschrijver Marc Daniels voor ogen hadden.
Het van oorsprong Kroatische lied is voorzien van allerlei opvallende accenten die de productie, welke bij Rood-Hit-Blauw is uitgebracht bijzonder maken.
In tegenstelling tot voorgaande singles heeft Patrick bewust gekozen om geen accordeon te gebruiken.
‘Met alle respect naar alle liedjes en collega’s, ik vind de liedjes met de accordeon mooi, maar ik kies voor nu voor een iets andere sound.
Ik had eigenlijk een Duits liedje in gedachten om te coveren, daarmee ben ik naar Harald gegaan.
Hij vertelde me dat hij ook een heel leuk liedje op de plank had liggen waar hij iemand qua stemgeluid voor zocht.
Het bleek om een Kroatisch liedje te gaan, en ik was er gelijk helemaal weg van.
We zijn direct aan de slag gegaan en ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen accordeonaccenten wilde en de reden, het moet een Kroatische uitstraling hebben met een vleugje Hollands.
Daar is dan ook een variatie van gemaakt, de basis is nagenoeg hetzelfde gebleven, alleen de accenten zijn net even anders’, vertelt Patrick.

De Nederlandse tekst is geschreven door Marc Daniels. Hij heeft Patrick ruim 13 jaar geleden ontmoet en ontdekt. Patrick zong destijds al, maar nooit op de voorgrond.
Marc heeft hem meegetrokken om meer met zingen te gaan doen. Inmiddels is het een hele goede vriend van Patrick geworden.
Het onderwerp waarover ‘Wondermooi’ moest gaan heeft Patrick zelf aangedragen. ‘ We maken in het leven allemaal van alles mee.
Ik heb een scheiding achter de rug en heb gelukkig Inge leren kennen. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar samen.
Vorig jaar kreeg ik een hartinfarct en Inge heeft me er doorheen getrokken. Dit lied is dus echt geschreven voor Inge’, onthult Patrick.

De keuze om de single bij Rood-Hit-Blauw uit te brengen was voor Patrick niet moeilijk. ‘Ronald is huiselijk, direct én betrouwbaar.
Hij zorgt ervoor dat de producten komen waar ik ze wil hebben. Bovendien hebben we een goede klik’, glundert Patrick.
De CD single ‘Wondermooi’ is vanaf heden verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De clip wordt binnenkort opgenomen.

Patrick Dano ‘Wondermooi’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!