Selecteer Pagina

Jeffrey Oud – Vandaag

Jeffrey Oud – Vandaag
Advertentie

Het nummer “Vandaag” is het 4e nummer afkomstig van het album genaamd: “Best(t)of” wat in zijn geheel in maart 2023 officieel uit gaan komen. Na “Ik ben hier”, “Dichterbij” en “Alles” staat in het nummer “Vandaag” het nieuwe leven centraal.

2022 was een bijzonder jaar, voor iedereen op zijn of haar manier. “Het nieuwe leven” start dan ook voor velen in januari met goede voornemens of dingen beter te doen of juist dingen achter zich te laten. Jeffrey’s reden om juist nu dit nummer uit te brengen is duidelijk.
Toen de diagnose longkanker werd geconstateerd bij stiefvader (Gerard), raakte Jeffrey geïnspireerd door zijn vechtlust en het doorzettingsvermogen om deze vreselijke ziekte te overwinnen. “Vandaag” werd tijdens de behandelingen Gerard’s strijdlied, en ging waar mogelijk mee naar de studio tijdens de opnames om zo alles mee te kunnen meemaken. In de clip is hij dan ook nog te zien tijdens een van de sessies. “M’n nieuwe leven start vandaag” had voor hem een hele andere betekenis dan dat je bij deze zin zou vermoeden. Zijn leven stond op dat moment in het teken van overwinnen en vooral overgeven aan het lot. Het eindresultaat heeft hij helaas nooit kunnen horen. Gerard is overleden.

…..Een geboorte, huwelijk of juist scheiding, nieuwe baan, mooie momenten maar ook verlies luiden vaak een nieuw leven in. Daar gaat “Vandaag” over.

Met dank aan: Willem de Bie