Selecteer Pagina

JP deKlerk – Fragile Paradise

JP deKlerk – Fragile Paradise
Advertentie

De single ‘Fragile Paradise’ is de voorbode van een tweede album dat JP deKlerk in de loop van 2019 zal uitbrengen.
In ‘Fragile Paradise’ geeft JP deKlerk woorden aan het gevoel dat hij en zijn generatiegenoten hun kinderen hebben opgezadeld met een enorme klimaatproblematiek die zij zullen moeten oplossen.
Na succesvolle jaren als frontman van JP & The Seeger Session Band bracht JP deKlerk in 2017 zijn eerste solo album uit. Het album is getiteld ‘Old Cold Church Road’ en bevat zeven eigen songs.
Het album is geproduceerd door de van oorsprong Zeeuwse gitarist Angelo de Rijke, opgenomen in Nederland en gemixt en gemasterd in Los Angeles.
“Prachtige songs op het snijvlak van Country, Folk en Rootsrock.” (Lust For Live – bekroont het album met 4 sterren).
“JP deKlerk is ‘De Zeeuwse Boss’ en een cultheld die met zijn fantastische rockband, een rasp in zijn stem en een enorm charisma iedereen in de zaal zo weet in te pakken, alsof je in zijn woonkamer staat.” (3voor12) Het nummer ‘Home Town’, waarin JP deKlerk zijn vroegste herinneringen aan het Middelburgse uitgaansleven bezingt, gooide tot ver buiten de Zeeuwse hoofdstad hoge ogen.
Zo voegde Royal Family Records het nummer toe aan de playlist ‘Best of Dutch Americana’ op Spotify.
Liedjes van JP brengen je van een Middelburgse kroeg naar de Vlissingse Boulevard en van Parijs naar New York. Ze gaan over liefde en trots, zorg om de klimaatverandering, onrecht of wereldvrede.
Altijd recht uit het hart en altijd met passie vertolkt.  JP deKlerk, die als frontman van De Niro (vanaf 1995) en van JP & The Seeger Session Band (vanaf 2010) met meer dan 150 optredens successen in binnen- en buitenland vierde, blijft met de thema’s van de liedjes letterlijk en figuurlijk dicht bij huis. Vandaar de titel ‘Old Cold Church Road’, oftewel Oude Koudekerkseweg; de Middelburgse straat waar JP al jaren woont. Hoewel de thematiek van de Engelstalige teksten veelal Nederlands, Zeeuws of Middelburgs is klinkt de muziek onmiskenbaar Amerikaans. De songs en de Americana-achtige productie doen soms denken aan Bruce Springsteen, Ryann Adams, John Cougar Mellencamp en John Hiatt. JP deKlerk treedt op met zijn vaste band en bij gelegenheid ook als (semi-) akoestisch duo of trio. Echter altijd met dochter Lonneke als backing vocalist. JP & Lonneke stonden in november 2018 in Koninklijk Theater Carré als supporting act voor The Dire Straits Experience.

Dank aan Geert Hakze