Selecteer Pagina

Roy Sarut – Where We Are

Roy Sarut – Where We Are
Advertentie

De 27 jarige Roy de Valk heeft al heel wat van de wereld gezien.
Roy, geboren in Bangkok, is internationaal opgegroeid. In verband met het werk van zijn vader heeft hij in verschillende landen gewoond en gestudeerd.
De eerste 3 jaar van zijn leven heeft Roy in Thailand gewoond waarna het gezin de Valk voor 2 jaar terugkeerde naar Nederland en zich in Zoetermeer vestigde.
In 1997 vertrok hij met zijn familie voor vier jaar naar Caracas en keerde zij in 2001 voor een jaar weer terug naar Zoetermeer.
Roy inmiddels een tiener, woont vervolgens zes jaar in Washington DC, vertrekt daarna naar Venezuela en keert weer terug naar de VS waar Roy op diverse internationale scholen heeft gezeten.
Eenmaal terug in Nederland rondt hij zijn internationale VWO studie af en woont hij sindsdien weer voor lange tijd in Nederland. Na het afronden van zijn studie is hij zich gaan focussen op zijn tennis carrière.
De ultieme droom van Roy is altijd geweest om proftennisser te worden. Roy heeft talent en traint dagelijks om uiteindelijk op veel internationale toernooien te mogen spelen en weet zich op de wereldranglijst te plaatsen en blijft op deze lijst stijgen. Lange tijd heeft hij op hoog niveau getennist maar helaas moest hij noodgedwongen in het seizoen van 2012/ 2013 tijdelijk stoppen i.v.m. een knieblessure waaraan hij geopereerd moest worden. In de herstel periode na zijn operatie is Roy zich meer in muziek en zang gaan verdiepen. Hij heeft gitaar leren spelen en is begonnen met het schrijven en produceren van eigen nummers wat hem door een moeilijke en stressvolle periode heeft heen geholpen.Zijn eerste stappen in de muziekwereld zette Roy door in 2013 mee te doen aan het TV programma The Voice of Holland. Gecoacht door team Ilse DeLange heeft hij het gered tot aan de eerste liveshow. Na dit TVOH avontuur kreeg hij de smaak te pakken en is zich nog meer gaan richten op het maken van muziek maar was daarnaast ook weer bezig met zijn proftennis carrière waar hij in 2014 intensief in terugkeerde. Roy blijft naast zijn tennis carrière ook werken aan die andere passie: Muziek.
Wat volgde was een samenwerking met twee vrienden en creëerde met elkaar de band genaamd RMR. Kort na het oprichten van de band tekende zij een platencontract bij Powerhouse Music en werden er in 2017 twee singles uitgebracht met als titel Lovegame en Lights. Beide nummers zijn geschreven door Roy die zich inmiddels had singer- songwriter en leadzanger van de groep.
In 2019 besluit Roy om als soloartiest verder te gaan onder de naam Roy Sarut en zijn eigen repertoire te gaan uitbrengen. De debuut single ‘Where We Are’ is de start van zijn muziekcarrière als singer-songwriter en als het aan Roy Sarut ligt net zo succesvol als zijn tenniscarrière. GAME SET MATCH!

Dank aan Ilske Helleman