Selecteer pagina

Kim Malou – Jesse

Kim Malou – Jesse
Advertentie

Met haar nieuwe single ‘Jesse’ laat Kim Malou weer een bekend geluid van zichzelf horen dat we nog kennen van haar debuutsingle ‘Deel van Mij’. Ook ‘Jesse’ is een verhalend nummer waarin de tekst centraal staat. Het nummer vertelt het verhaal over de eenzaamheid van een verlaten vrouw. 

“Tijdens het opnemen van ‘Deel van Mij’ in de Bullet Sound studio’s hadden we even een pauze en Gordon vond dat mijn stem en manier van zingen hem sterk deed denken aan een nummer van Janis Ian, Jesse. Ondanks dat ik echt veel muziek ken, had ik dit nummer nog nooit gehoord. Maar ik was direct verliefd op de tekst, die zo mooi wordt ondersteund door de dragende melodie. Gordon vroeg me of ik de tekst naar het Nederlands zou kunnen vertalen en een dag later lag het al klaar. Er was toen direct geen enkele twijfel meer dat we dit nummer zouden gaan uitbrengen”. 

‘Jesse’ biedt Kim Malou de ruimte om te laten horen wat zij zo goed kan. Een verhaal vertellen en daarmee ook direct een emotie overbrengen. De laatste tijd heeft zij veel schrijfsessies gehad met diverse muzikanten en meer muziek geschreven in deze stijl. Krachtig in zijn eenvoud, alle instrumenten zo puur als mogelijk en altijd met een boodschap. 

“De samenwerking met diverse songwriters/ producers is een heel leerzaam proces. Ik schrijf al jaren op dezelfde manier mijn muziek, waardoor ik soms wat vast begon te lopen. Maar van elke muzikant die de laatste maanden op mijn pad is gekomen, heb ik weer nieuwe vaardigheden geleerd. Dat heeft me ontzettend geholpen bij het schrijven van nieuwe muziek”. 

Met dank aan: ilske Helleman

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *