Selecteer pagina

Lyane Hegemann – Will Dass Du Bleibst

Lyane Hegemann – Will Dass Du Bleibst
Advertentie

Als voorloper van haar nieuwe album “Seelenfeuer” is de single “Will Dass Du Bleibst” verschenen van de Duitse zangeres Lyane Hegemann. Nederland is voor haar niet onbekend, want ze komt uit het Duits-Nederlandse grensgebied en zat op school in o.a. Grubbenvorst en Venlo waar ze later studeerde aan de School of Audio Engineers in Köln. Haar zangcarrière begon in 1987 en onder de naam Lyanne Leigh brak zij door als zangeres bij de formatie “Xanadu”, een band waar de Duitse schlagerfans veel plezier aan beleefden. Met “Xanadu” nam ze in 1989 en 1990 deel aan het Nationale Eurovisie Songfestival en bereikte beiden keren een tweede plaats. Tal van tv-optredens volgden en ontvingen zij diverse onderscheidingen zoals o.a. de “Gouden Noot” van RTL. In de beginjaren ’90 was zij de frontvrouw van de internationaal succesvolle dance-act “E- Rotic” en ontving zij talloze gouden en platina platen. Daarna begon zij een solo- carrière en componeerde en produceerde zij diverse moderne pophits.

Momenteel heeft zij haar eigen tv-show “Schlagerkarrussel” op de Nederlandse TV zender TV Ellef. Voor haar 2e album “Seelenfeuer”, die op 2 september verschijnt, nam de sympathieke zangeres onder de naam Lyane Hegemann twintig ultra-catchy liedjes in de studio op.  Naast veel nieuw geproduceerde liedjes werden twee liedjes uit haar “Xanadu” tijd in een nieuw jasje gestoken. Bijzonder op het album is het duet “Lieben und Lachen” waarmee Lyane postuum haar medezanger Michael Stein herdenkt die in 2019 na een langdurende ziekte overleed.

De single “Will Dass Du Bleibst” is vergezeld van een trendy videoclip en is hier te bekijken! Op de bekende portals waaronder Spotify en Apple Music is hij te beluisteren en te downloaden.

Met dank aan: ThePlugger

Over de auteur