Selecteer Pagina

Marc Huisinga – “Mijn thuis”

Marc Huisinga – “Mijn thuis”
Advertentie

Het lied “Mijn thuis” van  heeft een enorme invloed op zijn leven
Muziek is niet alleen een passie, maar zit Marc Huisinga in het bloed. Als drie jarig jongetje klom hij al op de pianokruk om op gehoor, noot voor noot, de nummers van kinderen voor kinderen in te studeren.
Een aantal jaren heeft de focus bij Marc Huisinga wat meer op werk en opleiding gelegen, maar doordat hij de zoektocht naar zijn biologische moeder in Brazilië met goede afloop kon afsluiten, bloeide de inspiratie voor de muziek weer op. Hij schreef daarvoor het nummer “Mijn thuis”. In 2017 had ik eindelijk na 27 jaar m’n biologische moeder en familie gevonden en nam ik de stap om op reis te gaan naar mijn geboorteland Brazilië. Daar eenmaal aangekomen voelde het als thuiskomen na vakantie. De velden vol druivenstruiken en bananenbomen, het glooiende landschap en de slingerende bergweggetjes.
Terwijl ik alle indrukken in mij opnam en mezelf er zo vaak mogelijk aan probeerde te helpen herinneren dat dit het moment was en dat ik van dit moment moest genieten, betrapte ik mij ook op de gedachte van
‘Hoe kan ik dit ooit allemaal uitleggen zonder het avontuur te kort te doen’. Door die reis ging ik anders naar de dingen kijken en er waren gedurende de reis en het proces eromheen veel indrukken die op me afkwamen. Al was de cirkel voor mij op dat moment bijna rond, ik moest het nog een plek geven en voor ik er erg in had werd ik midden in de nacht wakker met het lied “Mijn thuis”. En wist meteen al,
dit is het en zo moet het worden. Ik heb het nummer bij een vriend van mij opgenomen in de studio en heb daar alles 1 voor 1 ingespeeld. Eerst de pianopartij, daarna de bas en strings en uiteindelijk de zang.
Ik had een versie van het lied in goede kwaliteit en ben met die versie naar Frank van Etten gegaan.
Hij heeft het nummer overgespeeld in midi en heeft daarna een drum- en gitaarpartij toegevoegd om het wat meer body te geven.

Dank aan Willem de Bie