Selecteer Pagina

Mark Matters – Black Cat

Mark Matters – Black Cat
Advertentie

Mark Machielse, alias Mark Matters, een 41-jarige, getrouwde, vader van 2 kinderen en woonachtig in de prachtige Achterhoek. In het dagelijks leven is Mark werkzaam als bouwkundig schade-expert en rijdt hij hiervoor dagelijks het hele land door.

Mark werd in 1982 geboren in Bergen op Zoom en groeide op in volksbuurt Fort Zeekant. Als jonge jongen zeer actief, avontuurlijk ingesteld en altijd buiten te vinden. Zijn echte passie voor muziek ontstond op 8 jarige leeftijd toen de buurman op het binnenspeelpleintje met een open slaapkamerraam elke week de nieuwste top 40 hits afspeelde. Dit dermate luid dat het gehele plein kon meegenieten. Sindsdien ging er voor Mark geen dag meer voorbij zonder muziek.

In groep 8 van de basisschool heeft Mark tijdens een kerstconcert een solo stuk ten gehore gebracht. Dit werd door zijn ouders en omgeving als zeer enthousiast ontvangen. Hierna in de puberteit en de middelbare schoolperiode heeft Mark het zingen links laten liggen. Zijn interesses gingen meer uit naar de meiden, brommers en het uitgaan.

Zo’n drie jaar geleden op een verjaardagsfeestje bij vrienden in Didam, werd Mark echter geïnspireerd door gitaarmuziek dat Live werd gespeeld door één van zijn vrienden. Mark zong vervolgens wat mee met de muziek en zijn vrienden werden dermate enthousiast van zijn stemgeluid dat Mark op hun advies de stap zette om maar eens zangles te gaan nemen.

Mark heeft zich vanaf dat moment door ontwikkelt van beginnend naar professioneel zanger. Naast deze ontwikkeling heeft Mark ook ervaring opgedaan als medetekstschrijver van zijn eerste blues track ‘Black Cat’.

Dit prachtige bluesnummer ontstond doordat Mark in contact kwam met muziekcomponist Tim Hemme uit Zwartemeer. Samen in de studio al freestylend wist Tim meteen dat blues op het lijf van Mark geschreven was. Samen werd een mooie blues demo gecreëerd.

 Zangeres en tekstschrijfster Hilde Vos heeft hier vervolgens samen met Mark een tekst voor geschreven, waarna de basis van ‘Black Cat’ was gelegd.

Met dank aan: Annerike van de Straat