Selecteer Pagina

MoLuckYou ft. Esther Nijhove en Danjil Tuhumena – Color Of Love

MoLuckYou ft. Esther Nijhove en Danjil Tuhumena – Color Of Love
Advertentie

In Juni 2021 was Martino Latupeirissa bezig in de Wisseloord studio’s te Hilversum toen Henry Timisela binnen kwam. Martino Latupeirissa is een bekende Molukse muzikant en producer van eerdere Moluks gerelateerde nummers (Care for Maluku 2019, In this World 2004). Henry Timisela is de directeur van het Moluks Historisch Museum in Den-Haag. Henry vroeg of Martino een lied wilde componeren in het kader van 70 jaar Molukkers in Nederland, hij zei meteen ja en dacht aan een nummer waar hij al mee bezig was Color Of Love.

We troosten elkaar met muziek!!

Met hemelse Molukse klanken die zijn toegepast in een zelfgeschreven Engelstalige lied Color Of Love is de boodschap liefde, saamhorigheid, en vrede in en om ons heen. We weten waar wij vandaan komen, wij weten waar we zijn, we weten waar naartoe gaan, maar je hoeft niet ver te zoeken, het is je hart! Dit hebben wij als eerst gekregen van onze ouders, help elkaar. Dat begon thuis, daarna naar buiten naar anderen toe. Zij brachten kleuren in onze levens, kleuren van de liefde.

Vooroordeel niet, geen afgunst, respect naar elkaar, wees nederig. Als wij een zijn in onze harten, pas dan komen de “rijkdommen” weer terug op de Molukken. Wij hebben elkaar nodig voor troost, tegelijkertijd om de dingen te kunnen bewerkstelligen. We moeten er voor elkaar zijn, naast elkaar staan, ook met onze Nederlandse broeders en zusters. Saamhorigheid. In deze onzekere tijden, mogen wij elkaar gaan troosten en voor elkaar zijn.

Dit hebben wij al eerder meegemaakt, toen wij in de kampen woonden, de voormalige concentratiekampen. De pijnen en de frustraties hebben wij bewust, onbewust overgenomen. Maar als wij het nu goed doen, dan verdwijnen de pijnen en frustraties vanzelf. Het goede is ook om positief te blijven, en creatief door te gaan.

Met dank aan: Ilske Helleman