Selecteer Pagina

Nynke MC Yard – Strong Enough

Nynke MC Yard – Strong Enough
Advertentie

Nynke mc Yard is 48 jaar woont in het mooie Wergea en is een beginnende artiest, die rond haar 45ste jaar de stoute schoenen aangetrokken heeft, om te gaan zingen en daarmee haar droom werkelijkheid heeft gemaakt.
Muziek is altijd al een passie van Nynke geweest, ze begon met liedjes te coveren van The Judds, Dolly Parton en vele andere country zangeressen. Uiteindelijk besloot ze toch eigen muziek te gaan maken en samen met Johnny Leijen is het eerste liedje “Strong Enough ” ontstaan.

Nynke heeft een grote passie voor muziek en houdt van vele stijlen maar de countrymuziek is en blijft toch favoriet.

Als kind zong ze al graag en een lege wc-rol diende dan als microfoon. Onderweg naar school kwam er zelfs in een heel repertoire voorbij en toen ze jaar of drie was is er een bandopname gemaakt met jawel ….“alle eendjes zwemmen in het water”

Ze is opgegroeid met liefde voor muziek, ze leerde blokfluit spelen op de muziekschool in Beetsterzwaag, het dorp waar ze geboren is.

Ze wilde eigenlijk gitaar spelen, maar is dankbaar dat ze blokfluit heeft leren spelen en is op latere leeftijd toch nog gitaar gaan spelen.
Niet veel later pakte ze het zingen weer op en om de techniek te verbeteren is ze muzieklessen gaan nemen bij Annerike van de Straat in Akkrum. Ze heeft daar veel geleerd en merkt dat de drang om eigen muziek te maken daar nog sterker door wordt.

Nynke krijgt ook veel steun van haar man Wiebe, ouders en verdere omgeving.
Gelukkig heeft Nynke niet stil gezeten ze heeft vele hobby’s zoals tekenen, schilderen en lezen. Ze geeft ook workshop’s tekenen en dat doet ze vanuit huis naast het zingen.
Inmiddels is ze druk bezig om haar eigen muziek en teksten te schrijven.

Met dank aan: Annerike van de Straat

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *