Selecteer Pagina

Otto Lagerfett – Einmal

Otto Lagerfett – Einmal
Advertentie

Hoe bijzonder is het dat dit verhaal op mijzelf (Otto Lagerfett) van toepassing is. 

In het voorjaar van 2021 dook ik de studio in van Emile Hartkamp en Norus Padidar om daar mijn nieuwe single “Einmal” op te nemen. Een lied vol met romantische klanken, met daarin verwerkt een boodschap die je doet verlangen naar een sprankje geluk, hoop en liefde. En wie wil dat nou niet in deze rare en onzekere maar toch bijzondere tijd. 

Dat dit lied een onuitwisbare indruk bij mezelf zou achter laten had ik toen niet kunnen bedenken. Vol enthousiasme rijd ik namelijk al jaren, bij iedere opname die ik maak, direct vanaf de studio naar mijn ouderlijk huis om samen met mijn al jaren dementerende vader in de auto de nieuwste opname van die dag te beluisteren. Er verscheen bij mijn bij vader vrijwel altijd een lach op zijn gezicht, soms afgewisseld met een traan van emotie of een duimpje omhoog. 

Dat het deze keer een andere luistersessie zou worden had ikzelf niet kunnen bedenken. Door de dementie en ouderdom van mijn vader lag deze ondertussen in het ziekenhuis in afwachting van zijn laatste weken/uren op deze aarde. 

Nog net voordat mijn vader aan zijn laatste reis begon liet ik vanaf mijn mobiele telefoon de zojuist afgemixte single “Eimal” horen…… we wisten beide dat dit de laatste keer zou zijn dat we samen naar een door mij opgenomen liedje zouden luisteren. 

Ondanks dat door de dementie in deze nacht geen woorden meer gesproken konden worden, verscheen er bij mijn vader bij het horen van de mooie klanken van Einmal een trotse lach op zijn gezicht en was daar nog een keer een lichte beweging met het duimpje omhoog. 

Voor mij werd deze lach en duimpje van mijn vader een herinnering van onschatbare waarde, waardoor dit lied “Eimal” voor mij zelf nu al een van mijn meest betekenisvolle liedjes is geworden die ik tot nu toe heb opgenomen en uitgebracht. 

Ik hoop dat dit lied ook vele andere mensen zal raken, want dit is muziek zoals ik het bedoelt heb; gezongen recht vanuit mijn hart en ook nog met een hele mooie boodschap, een boodschap die je doet verlangen naar een sprankje geluk, hoop en liefde. Is dat nou niet wat we allemaal wensen? 

Ik wens jullie veel geluk, hoop en liefde! 

Otto Lagerfett 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *