Selecteer Pagina

Peter Marnier – Amsterdam, daar ben ik geboren

Peter Marnier – Amsterdam, daar ben ik geboren
Advertentie

Al jaren draait de rasechte Amsterdamse zanger Peter Marnier mee in het artiestenvak. Met zijn warme stemgeluid en unieke stijl weet hij publiek van jong en oud telkens weer een geweldig optreden te bieden. Door zijn uitgebreide Engelstalige en Nederlandse repertoire weet hij moeiteloos in te spelen op de keuze en wensen van ieder publiek. Voor zijn nieuwe single ‘Amsterdam, daar ben ik geboren’, die verschijnt bij Rood-Hit-Blauw producties, heeft Peter gekozen om het authentieke Amsterdamse accordeongeluid als een rode draad door het nummer te laten lopen. Die heeft hij laten inspelen door één van de beste accordeonisten van Nederland, namelijk André Vrolijk. Volgens Peter blinkt hij uit in het wat moeilijker accordeon spelen. Hij is daarvoor zelfs afgestudeerd op het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. 

Peter:’ Ik omschrijf ‘Amsterdam, daar ben ik geboren’ als een heerlijk nummer in de Amsterdamse sfeer waar ik zo van hou. Je herkent er misschien de stijl in van Johnny Jordaan of Willie Alberti, twee van mijn grote voorbeelden. Het idee om juist in deze tijd een echt Amsterdams liedje uit te brengen is afkomstig van Ronald Visch. Ik ken hem al meer dan 20 jaar, maar had nog nooit een single op zijn label uitgebracht. Vervolgens nam ik contact op met Co van Raaijen of hij iets voor mij kon betekenen. Toevallig had hij dit, door hem geschreven en gecomponeerde nummer, op de plank liggen. Vooral het onderwerp sprak mij erg aan. Je loopt door Amsterdam en je denkt dan aan vroeger toen je met je opa en oma door de straten wandelde. Dat is compleet anders dan nu het geval is. Ik zie het dan ook als een mix van de nostalgie van vroeger en de huidige tijd. De opnames van deze single vonden plaats bij Ger Oerlemans in Alkmaar. Het is de eerste keer dat ik met deze producer heb gewerkt. Op sublieme wijze heeft hij een productie gemaakt met een hoog meedein gehalte. Het is wel even heel iets anders dan wat er tegenwoordig wordt uitgebracht, maar op deze manier onderscheid ik me wel. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd naar de reacties van de mensen. Als dit aanslaat proeft het in ieder geval naar meer.’ 

Als beroepsmuzikant is Peter ook doordeweeks te boeken op bedrijfsfeesten, bruiloften, beurzen en presentaties. Voor de oudere doelgroep in verzorgingsinstellingen heeft Peter een speciaal aangepast programma.

Met dank aan: Nel van Olm / Rood-Hit-Blauw