Selecteer Pagina

René van der Wel – Echt Wel

René van der Wel – Echt Wel
Advertentie

René van der Wel  – Een zanger die van elk liedje zijn eigen song maakt.
Al vanaf jonge leeftijd zit muziek in zijn ziel en is zingen zijn passie.
Zijn eerste liedje Het Weer schreef hij al op 12 jarige leeftijd en begeleidde zichzelf op gitaar. Hiermee won jonge René menig talentenjacht.
Met de succesvolle groep Vulcano uit de jaren 80, had René zijn eerste echte ervaring in entertainmentland en maakte hij kennis met het ‘grote’ publiek.
Vulcano werd bekend met hits als, Als je haar maar goed zit en Een beetje van dit een beetje van dat.
Na het uiteenvallen van de groep ging René solo verder. Het Nationale songfestival, de Henny Huisman Soundmixshow en het uitbrengen van een aantal singles zijn een aantal hoogtepunten.

In het begin van 2000 vormde René samen met zijn broer Ed het duo Wel & Wel en brachten verschillende albums uit met succes.
In 2005 heeft ‘ex’ collega Vulcano, Anna ‘Dee Dee’ Dekkers, een interview in het radioprogramma van Rob Stenders waarin hij haar vraagt of er misschien een reünie in zou zitten en inderdaad in 2006 komen de bandleden weer bij elkaar om te kijken naar een optreden van de nieuwe groep van Anna ‘Dee Dee’ Dekkers waar ze spontaan samen nog een keer hun grote hit:  “Een beetje van dit een beetje van dat”
ten gehore brachten. Na dit spontane optreden besloot de groep weer samen door het land te gaan optreden. In 2014 schrijft René het prachtige lied Leef je leven.
Hij schrijft dit nummer voor zijn goede vriend Guus die overleed aan de gevolgen van de ziekte ALS. De opbrengst van deze single doneerde René aan Stichting ALS.
Naar aanleiding van het schrijven van dit lied begon René nog meer nummers te schrijven.  Hij nam contact op met Freddy Korridon, Harm Timmermans en producer Frans Hendriks en gingen samen
de studio in van ‘Het Gemengd Bedrijf’ en er ontstonden mooie krachtige liedjes zoals René ze nog nooit had gemaakt of gezongen.

Vorig jaar geeft René zichzelf op voor The Voice Senior en met succes. Hij komt terecht in het team van Marco Borsato en bereikt de finale.
De naam René van de Wel is weer op de kaart gezet. Een artiest met een ongelofelijk doorzettingsvermogen en heel eigen karakter.
Hier ben ik! En het is nooit te laat om dat te laten horen!  ECHT WEL
Dank aan Ilske Helleman