Selecteer Pagina

Riezz – “Zonder Masker”

Riezz – “Zonder Masker”
Advertentie

Eindelijk het nieuwe full album van Riezz getiteld “Zonder Masker”!

Na de hits “De Mondscheinsonate en Een zee van liefde” gaat Riezz als een speer verder zijn eigen gang zonder enige concessie.
Het album is een gevarieerde verzameling geworden die switcht van Up-tempo naar ballads met het warme geluid en het rauwe randje dat Riezz zijn stem zo herkenbaar maakt.
Wie een klassiek getint album verwacht komt bedrogen uit, er staan maar twee semi klassieke bewerkingen op en dat waren de 2 singles met de Mondscheinsonate als grote trekker natuurlijk ,
want dit nummer opende vele deuren die voorheen voor Riezz gesloten bleven.
Op dit album geeft Riezz zich bloot met eigen teksten/hertalingen die vaak autobiografisch zijn mede vandaar de titel “Zonder masker”
Riezz is open, kwetsbaar, sterk en menselijk op deze cd waar het meeste over alle emoties van de liefde draait .
Ook een eerbetoon van Riezz aan Rita Hovink door middel van het nummer “De tijden van weleer” dat Riezz bijna 40 jaar geleden al grijs draaide op zijn kamertje met een mono platenspelertje mocht niet ontbreken .
Veel van de melodieën komen uit Duitsland en Oostenrijk waar Riezz zijn eigen woorden bij schreef in gewone spreektaal want de kracht van Riezz is
dat hij bij ieder lied een verhaal verteld waar je gemakkelijk in meegaat.
Op deze cd staat als kers op de taart ook een huzarenstukje van een duet, samen met de Vlaamse Travestie Stemmen imitator JohnD die vlekkenloos de stem van Shirley Bassey imiteerd is er een prachtig duet “Never never/ik wil-ik wil ” tot stand gekomen en de kenners staan versteld van de Shirley Bassey sound die John D uit zijn begaafde keel laat komen.
Kortom dit album laat de veelzijdigheid horen die de fans al jaren kennen van Riezz, de feestzanger die goed te horen is op de nieuwe single “Jij moet een engel zijn” maar ook zeer zeker de gevoelige troubadour van de kleinkunstprogramma’s die deze symphatieke Amsterdammer geregeld organiseert .
Riezz is oprecht blij met dit product dat 100% in eigen beheer is gemaakt en zegt zelf: Wie goed naar de teksten luistert, leert mij kennen……………..zonder masker.

meer info: www.riezz.eu